Локачі: у бібліотеці провели зустріч «Не спалюй свого майбутнього»

01 Червня 2018, 14:00
Куріння 1513
Куріння

З метою розширення знань учнівської молоді про негативні наслідки тютюнопаління Локачинська районна бібліотека провела годину-застереження: «Не спалюй свого майбутнього» для учнів Локачинської філії Оваднівського професійною ліцею.

31 травня у всьому світі проводиться міжнародна акція по боротьбі з курінням – Всесвітній день без тютюну, тобто день, вільний від тютюнового диму. Цей день є ще однією нагодою для усвідомлення небезпеки, яку несе здоров᾿ю суспільства тютюнопаління. – інформує Локачинська центральна районна бібліотека.

Зустріч
Зустріч

Ми не можемо абсолютно захистити дітей та підлітків від рекламних акцій тютюнової індустрії, ми не можемо убезпечити підростаюче покоління від впливу «вулиці», але ми маємо можливість мінімізувати цей вплив шляхом формування у підлітків стійкого імунітету до тютюну через виховання уваги і поваги, як до власного здоров'я, так і до здоров'я інших людей.

Зустріч
Зустріч

Адже, систематичне інформування підлітків про небезпеку для здоров'я споживання тютюну і впливу тютюнового диму, про його негативні економічні і екологічні наслідки, про переваги здорового способу життя є дуже важливим для формування стійкої життєвої позиції в учнівському середовищі.

Під час заходу бібліотекарі абонементу Ілона Веремчук та Лариса Пекарська розкрили негативний вплив тютюну на організм людини, навели переконливі аргументи проти паління, а також презентували книжкову виставку «Більше знаєш, менше ризикуєш». Під час проведення демонструвались відео «Обирай здоровий спосіб життя», «14 фактів про куріння та цікаві наукові дослідження шкідливої звички» та «20 причин чому ми проти паління!».

Зустріч
Зустріч

Ефект і результат заходу - залучення учнів до боротьби за звільнення довкілля від тютюнового диму, а значить з тими, хто палить і рекламує цю справу.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024