Юних жителів району нагородили за участь у конкурсі «Все про безпеку – вустами дітей».

03 Червня 2018, 11:00
Діти 1033
Діти

В Центрі науково-технічної творчості учнівської молоді міста Луцька відбулася урочиста церемонія нагородження переможців і призерів обласного конкурсу дитячої творчості «Все про безпеку – вустами дітей».

Захід відбувся у рамках реалізації проекту «Безпечне дитинство», що співфінансується Європейським Союзом по Програмі «Білорусь-Україна», – інформує Управління ДСНС України у Волинській області.

Цього року вихованці гуртків позашкільної освіти з усієї області представили на розгляд конкурсного журі понад 150 робіт: малюнки, літературні твори, м’які іграшки, вироби з найрізноманітніших матеріалів, а також моделі пожежно-рятувальної техніки та обладнання, макети, композиції з атрибутикою ДСНС України та Добровільного пожежного товариства України, виконані в різних техніках, а також електронні розробки та посібники. Участь у конкурсі взяли діти шкільного віку, а наймолодшому конкурсанту виповнилося лише 4 роки.

Начальник сектора взаємодії із ЗМІ та громадськістю УДСНС області Володимир Нестеров, який очолив  журі, висловив захоплення з приводу того, що конкурс у такому форматі з року в рік набуває в області усе більших масштабів.

«Щоразу, оглядаючи надані на конкурс роботи, тішить око яскрава палітра фарб, неординарний підхід до бачення безпеки і професії рятувальника. Розкриттям теми і якістю виконання робіт діти розширюють рамки конкурсу, підказуючи організаторам у якому напрямку надалі розширяти й доповнювати формат конкурсу», - зазначив він.

Своїми витворами діти у властивій їм творчій та безпосередній манері окреслили спектр вимог безпечної життєдіяльності – правила пожежної безпеки та поведінки на воді, збереження довкілля, а також за допомогою художніх прийомів окреслили наслідки надзвичайних ситуацій різного характеру, притаманних сьогоденню, а також окреслили суспільну важливість професії рятувальника.

Фарби, олівці, дерево, тканина, глина, папір, бісер та безліч інших матеріалів у руках юних художників, скульпторів, моделістів «ожили» і стали знаряддями реалізації творчих задумів і креативних ідей. 

Переможців нагородили спільними дипломами та подарунками від організаторів конкурсу: управлінь Державної служби надзвичайних ситуацій України у Волинській області, освіти, науки та молоді облдержадміністрації, а також обласної організації Добровільного пожежного товариства, - у різних номінаціях нагороди отримали 60 дітей.

Найбільшою активністю відзначились колективи позашкільних навчальних закладів міст Луцька та Ковеля, Володимир-Волинського, Горохівського, Камінь-Каширського, Іваничівського, Ківерцівського, Ковельського, Локачинського, Любешівського та Любомльського районів. Традиційно креативними і цікавими були роботи вихованців обласного й міського центрів науково-технічної творчості учнівської молоді управління освіти і науки облдержадміністрації. 

.Учасники конкурсу та гості свята узяли участь у вікторині з питань безпеки життєдіяльності, а після урочистостей ознайомилися з можливостями пожежно-рятувальної техніки.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024