Вчителі району провели методичні читання до дня народження Василя Сухомлинського

07 Червня 2018, 14:00
Вчителі 1827
Вчителі

У районному  методичному кабінеті провели педагогічні читання на тему «Освітнє середовище і формування компетентної особистості у педагогічній спадщині В.О. Сухомлинського», присвячені до 100 річчя від дня народження видатного Василя Сухомлинського.

Відкрила захід завідувач райметодкабінету, яка відмітила, що творчість та педагогічну спадщину славетного педагога-практика ХХ ст. важко переоцінити. Педагогічні надбання педагога не втратили своєї актуальності й в період сьогоднішнього реформування освітнього середовища, оскільки духовна сутність його педагогічної системи в пріоритеті і в наш час. П

ро особистість учителя у системі педагогічних поглядів В.О. Сухомлинського розповіла практична психологиня ЗОШ І-ІІІ ст. с. Холопичі. Актуальні питання у своєму виступі підняв вчитель предмету Захист Вітчизни Локачинського ОНЗ щодо вдосконалення роботи щодо громадянського та патріотичного виховання особистості, використовуючи педагогічний доробок В.Сухомлинського.

Вчителька початкових класів ЗОШ І-ІІ ст. с.Кисилин висвітлила проблему гармонійного розвитку особистості учня у навчально-виховному процесі на засадах гуманізму у вченні великого педагога. Досвідом роботи щодо формування екологічної культури учнів, з використанням ідей В.О.Сухомлинського, поділилась з присутніми  вчителька біології ЗОШ І-ІІІ ст. с.Маньків. Цікавим був виступ вчительки математики Локачинського ОНЗ, яка акцентувала увагу на проблемі створення ситуації успіху на уроці. Великого значення вчений надавав проблемі самовиховання, яку розкрила вчителька іноземної мови ЗОШ І-ІІІ ст. с.Губин. 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024