Кому належать надра у Локачинському районі

20 Червня 2018, 11:00
Надра 1661
Надра

Про надра у Волинській області говорять переважно в контексті видобутку бурштину. Але тут є не лише поклади сонячного каміння, а й інші корисні копалини, на які поклали око місцеві депутати, кіпрські компанії, приватні структури, які пов`язані з політиками. 

Хто і якими надрами розпоряджається в області, дослідив Центр журналістських розслідувань «Сила правди»інформує Громадське. Волинь.

Cтаном на 2018 рік Державна служба геології і надр надала 38 спецдозволів на користування надрами на Волині. Йдеться про такі корисні копалини, як торф, крейда, глина, пісок, питні і технічні води, сапропель, самородні руди, бурштин, базальт та ін.

Хто ж розпорядається надрами у Локачинському районі?

ПІЩАНІ «МАГНАТИ»: ДЕПУТАТИ, ЗАБУДОВНИКИ

В 2019 році закінчується спецдозвіл у приватного підприємства «Захід», що видобуває пісок з 2007 року в Озютичівському родовищі (Локачинський р-н). Серед видів діяльності – розробка гравійних і піщаних кар`єрів, видобуток глини і каоліну, виробництво цегли, черепиці та інших будівельних матеріалів.

«Захід» пов`язаний з дружиною старшого слідчого в особливо важливих справах Генпрокуратури України Гузя Віталія Олександровича Гузь Мар’яною Леонтіївною
Крім того, у декларації Віталія Гузя вказано, що його дружина працює у ПП «Захід», де отримувала заробітну плату. Власником ПП «Захід», згідно з реєстром You control, є Іванішина Мирослава Ярославівна, зареєстрована в селі Липини (де і зареєстрована власниця ТОВ «Євробуд» Мар’яна Гузь).

КОМУ НАЛЕЖИТЬ ГЛИНА?

Приватне підприємство «Захід», що видобуває пісок, також має два спецдозволи на видобуток глини у Павловичівському родовищі з 2002 по 2019 роки, в родовищі Війницькому – з 2011 по 2031 рік.

ВУГІЛЛЯ В РУКАХ ДЕРЖАВИ, БУРШТИН – В ДЕПУТАТІВ ОБЛРАДИ

Природний газ в Локачинському родовищі видобуває  ПАТ «Укргазвидобування» з 2001 року. Термін дії дозволу до 2035 року. Як повідомляли ЗМІ, місцеві жителі села Марковичі, де здійснюється видобуток газу, бідкаються, чому газ вони отримують за такою ж ціною, як по всій країні. Також селяни були занепокоєні викидами сірки в повітря.

 

Коментар
17/04/2024 Середа
17.04.2024
16.04.2024