Чи ведуть військовий облік в селищній, сільських радах, установах та організаціях району

20 Червня 2018, 15:00
Нарада 1800
Нарада

Питання ведення військового обліку і бронювання військовозобов’язаних розглянули під час семінару-навчання секретарів селищної, сільських рад, відповідальних фахівців установ та організацій району, який провів керівник апарату райдержадміністрації Анатолій Бернадський.

У роботі семінару взяла участь перша заступниця голови райдержадміністрації Наталія Сафронова. – інформує Сектор з питань внутрішньої та інформаційної політики райдержадміністрації.

Про нормативно-правову базу ведення військового обліку органами державної влади, іншими державними органами, органами місцевого самоврядування та підприємствами, установами і організаціями на період мобілізації та воєнний час проінформував головний спеціаліст мобілізаційної роботи апарату райдержадміністрації Ростислав Ільюк.

Окремо Ростислав Анатолійович зупинився на роботі комісії з питань забезпечення функціонування системи військового обліку громадян України в органах виконавчої влади, місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах і організаціях району, яка працювала протягом року.

Насамперед, він зазначив, сільським (селищній) радам, організаціям та установам району надсилали Методичні рекомендації з організації та ведення військового обліку військовозобов’язаних і призовників органами місцевого самоврядування, організаціями і установами.

Комісія виявила цілий ряд недоліків та порушень при веденні військового обліку, а саме:

  • невчасно подаються до райвійськкомату повідомлення про зміну облікових даних призовників і військовозобов’язаних, прийнятих на роботу, звільнених з роботи;
  • картотеки особових карток військовозобов’язаних і призовників потребують доопрацювання, своєчасно не уточнюються, відомості про військовий облік заносяться неправильно, зміни про сімейний стан, місце проживання, освіту своєчасно не вносяться ;
  • побудова картотек не відповідає встановленим вимогам та цілий ряд інших.

Підбиваючи підсумки, перший заступник голови райдержадміністрації Наталія Сафронова наголосила, що керівники органів місцевого самоврядування установ та організацій несуть персональну відповідальність за порушення ведення військового обліку: «Військові дії на сході держави зобов’язують всіх керівників тримати на постійному контролі питання ведення військового обліку, призову, сприяння ЗСУ, соціальному захисту військовослужбовців. Та пам’ятати, що за порушення можуть бути притягнуті до адміністративної відповідальності».

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024