В Локачах крадіям води хочуть встановити лічильники

22 Червня 2018, 17:00
Вода 1098
Вода

Останніми роками в селищі проводяться рейди з метою виявлення несанкціонованого забору води місцевим населенням з центрального водопроводу.

Нещодавно комісія, до складу якої ввійшли представники селищної ради, комунгоспу і правоохоронних органів, знову обстежили в приватному секторі частину штучних копанок (загалом в райцентрі таких налічується понад тридцять). Явних порушень на диво вони не виявили, проте окремі водойми привернули увагу надто високим рівнем води. Тож є підозра, що копанки наповнюються в неприродний спосіб.

«Торік це явище взагалі було масовим. Тим громадянам, біля чиїх саджавок ми знайшли закопані труби чи шланги, відразу давали усне попередження і зобов’язували встановити лічильники на воду. Але це зробили лише близько половини від загальної кількості оповіщених. Нині ситуація помітно покращилась, принаймні під час рейду «на гарячому» ми нікого не впіймали. Між тим, згідно складеного акту, в трьох домогосподарствах штучні водойми зовсім не пересохли і це, враховуючи нинішню посуху, доволі таки підозріло» – констатує начальник Локачинського ВУЖКГ Леонтій Кирило.

Як запевнив головний комунальник селища, невдовзі в райцентрі буде проведено перевірку решти водойм. Там, де комісія зафіксує якісь порушення, за кошти місцевого бюджету безкомпромісно встановлять лічильники води.

Павло КОСТЮЧКО.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024