У районній бібліотеці провели годину державності «Вимріяна поколіннями»

27 Червня 2018, 10:00
Відвідувачі 1162
Відвідувачі

Напередодні Дня Конституції України, 26 червня, в Локачинській центральній районній бібліотеці провели годину державності «Вимріяна поколіннями».

На заході були присутні працівники установ та організацій району до яких з вітальними словами звернулися голова районної державної адміністрації Віктор Федорович Дудечко та голова районної ради Борис Віталійович Ковальчук, – інформує Локачинська центральна районна бібліотека.

Захід
Захід

Висловлюючи суверенну волю громадян і спираючись на багатовікову історію українського державотворення, 28 червня 1996 року Верховна Рада України ухвалила Основний Закон – Конституцію України, яка стала реальною і дієвою основою розбудови незалежної, демократичної держави.

Захід
Захід

У цей день ми віддаємо данину поваги символам держави, що пройшли довгий героїчний шлях. Скільки крові і сліз було пролито нашими земляками, щоб сьогодні наше око милував синьо-жовтий прапор і Володимирський тризуб, вільно звучав Гімн України.

Захід
Захід

Ведучі Ганна Марчак та Анатолій Гніровський розповіли учасникам заходу про права та обов’язки громадян України, записані в Основному Законі, які потрібно знати і дотримуватися їх.

Захід
Захід

Показовим правовим документом у 1710 році стала перша Конституція відомого українського гетьмана Пилипа Орлика, в якій задокументоване право України на самоврядування та незалежне існування. Про закони цієї конституції учасники заходу дізналися із відео «Конституція України – 20 кроків до мрії».
Народний гурт козацької пісні «Заграва» районного будинку культури виконали пісні про Україну – героїчну і мужню державу. Історія її живе в поетичних думах, дзвенить у струнах бандур, у безсмертних словах Великого Кобзаря. 

Захід
Захід

По закінчені заходу Ганна Марчак ознайомила присутніх із книжковою виставкою «Конституція – наш спільний крок до майбутнього».

Захід
Захід

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024