Заготівля чорниці наповнює місцеві бюджети Волині

02 Липня 2018, 17:00
Чорниці 1049
Чорниці

З початку сезону заготівлі до місцевих бюджетів Волині сплачено майже 920 тисяч гривень рентної плати за спецвикористання дикорослої продукції.

Сума отриманої громадами ренти від заготівлі перевищує минулорічні показники у 8 разів. Втім, прогнозувати такий же фінансовий ріст за підсумками чорничного сезону поки зарано через нестійкі погодні умови, – наголошують у ГУ ДФС у Волинській області, – інформує Район.Любомль.

«Однак, на часі для кожного керівника місцевого самоврядування уважно проаналізувати діяльність заготівельників на території громади з тим, щоб переконати їх сплачувати всі податки. Саме з початком заготівлі стратегічно важливої для області чорниці та іншої дикорослої продукції керівники органів місцевої влади повинні подбати про легальну діяльність представників підприємництва, які є учасниками сезонного заготівельного бізнесу», – наголошує начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Серед визначених законом податкових платежів, що повинні поповнити бюджети всіх рівнів, - рентна плата за спецвикористання лісових ресурсів, ПДФО та єдиний податок. Переважна сума від їх надходжень зараховується до бюджетів громад.

«Не втратити можливість залучити до місцевих бюджетів додаткові вагомі надходження – під силу кожному лідеру територіальної громади за умови конструктивного діалогу з бізнесом, представники якого здійснюють заготівлю ягід та грибів з комерційною метою», – підкреслила Світлана Савчук.

Зі свого боку працівники територіальних органів ДФС в області завжди допоможуть фаховими консультаціями в питанні легалізації заготівлі дикорослої продукції, – запевняють у ГУ ДФС у Волинській області.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024