У Волинську обласну клінічну лікарню надійшли «розхідники» для кардіохірургічних операцій

06 Липня 2018, 12:00
Розхідники 885
Розхідники

250 оксигенаторів для дорослих для операцій середньої складності з набором магістралей та 100 штучних клапанів серця сьогодні розвантажили у Волинській обласній клінічній лікарні.

Це фірма «Медітрейд» (MEDITRADE spol. s r.o.) виконала частину договору на постачання розхідних матеріалів для проведення кардіохірургічних операцій, підписаного після перемоги у тендері ICB-G 6.2.2.1 у рамках закупівлі медичного обладнання та розхідних матеріалів для закладів охорони здоров'я вторинного та третинного рівнів (1 фаза). – інформує Локачинська райдержадміністрація.

Загалом, відповідно до документів, ця фірма поставить на Волинь ще стільки ж оксигенаторів та 50 клапанів, але через кілька місяців. Це пов’язано з термінами зберігання цього стерильного матеріалу.

Завідувач кардіохірургічного відділення ВОКЛ Володимир Пецентій наголошує, що власне ці розхідні матеріали, закуплені за кошти Субпроекту «Вдосконалення медичної допомоги хворим з хворобами системи кровообігу у Волинській області», –  від хорошого виробника і високої якості.

А група з управління Субпроектом уточнює, що вартість операцій на серці для пересічних волинян, які потребують цих втручань, суттєво знизиться. Адже їм тепер не доведеться платити по кількасот євро за розхідники. А придбані за кошти позики Світового банку оксигенатори та клапани надаватимуться пацієнтам на безоплатній основі.

До слова, загальна вартість контракту із ТОВ «Медітрейд» – 389 733,33 доларів США.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39