Україна: немає чим знезаражувати питну воду

08 Липня 2018, 15:00
Вода 889
Вода

На початку наступного тижня в деяких регіонах та містах України може бути значно обмежене, а в деяких населених пунктах і повністю припинене постачання питної води. Це пов'язано з тим, що її просто немає чим знезаражувати – єдиний вітчизняний виробник рідкого хлору призупинив його виробництво.

Про припинення постачань та зупинення виробництва «Дніпроазот» повідомив у середині червня, – пише ТСН.

«На підприємствах галузі водопровідно-каналізаційного господарства України виникла складна ситуація з подальшим знезараженням питної води. На деяких підприємствах галузі залишків хлору залишилося від тижня до 20 діб», - ідеться в повідомленні «Київводоканалу».

Про ситуацію асоціація «Укрводоканалекологія» терміново повідомила уряд та РНБО з проханням втрутитися та вирішити питання з постачанням хлору. 23 червня провели виїзне засідання в Дніпропетровській облдержадміністрації, де були начебто досягнуті домовленості з керівництвом «Дніпроазоту» щодо відновлення виробництва хлору.

«Але, на жаль, і досі «Дніпроазот» не відновив свою роботу. Залишки хлору, які були на момент його зупинки, реалізовані повністю», - зазначили у «Київводоканалі».

Представники галузі провели спільну нараду, аби вирішити питання з постачанням реагентів для знезараження води в системах централізованого питного водопостачання.

«В Україні є компанія, яка намагається організувати великі поставки хлору в контейнерах автомобільним транспортом, але оформлення дозвільних документів та інших процедур займає більше року. Більш того, таких спеціалізованих контейнерів недостатньо. Поставки хлору в цистернах з Європи (Румунія) дуже проблематичні. Європейські цистерни не можуть змінювати колісну базу, а також повинні бути сертифіковані на території Україні. В цистернах хлор отримують Київ, Харків, Кривий Ріг, Маріуполь та інші міста. Отже, іншої альтернативи на сьогодні, ніж вирішення питання із термінового запуску виробництва, немає», - наголосили у «Київводоканалі».

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром