В облдержадміністрації запрацювала гаряча лінія щодо виявлення випадків незаконної та протиправної діяльності

17 Липня 2018, 15:00
886

В ОДА розпочала роботу гаряча лінія з метою виявлення випадків незаконної та протиправної діяльності суб’єктів господарювання. Номер – (0332) 778 275, працює з 8.00 до 17:15 години у будні дні. Також повідомити про такі факти можна на електронну адресу: [email protected] цілодобово.

Таке доручення дав голова облдержадміністрації Олександр Савченко під час оперативної наради 10 липня 2018 року. – повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

–Таким чином ми визначимо рейтинг бізнесменів, якими критично незадоволені волиняни, та законними методами вплинемо на їх роботу. Тобто треба покарати тих, кого хоче покарати народ, – зазначив Олександр Ілліч.

Зокрема на гарячу лінію просять заявляти про незаконне володіння земельними ділянками, незаконною торгівлею підакцизними товарами, несанкціоновану роботу точок грального бізнесу.

Слід додати, що цю проблему порушили під час обговорення питання збільшення надходження до місцевих бюджетів.

Адже, як зазначила начальник головного управління ДФС в області Світлана Савчук, органами ДФС у І півріччі проведено 126 перевірок суб’єктів господарювання, які здійснюють торгівлю підакцизними товарами (алкоголь та тютюн), як у роздріб, так і оптом. Так, виявлено вже 251 порушення чинного законодавства, в тому числі: 49 фактів торгівлі без ліцензії, 70 фактів продажу алкоголю за цінами нижчими, від мінімально встановлених, 26 фактів зберігання та реалізації продукції немаркованими марками встановленого зразка, 7 фактів продажу продукції особам, які не досягли 18-ти річного віку та ін..

До порушників законодавства застосовано фінансові санкції на суму 2,2 млн грн. За результатами перевірок до місцевих бюджетів області вже надійшло 1,5 млн штрафних санкцій.

Також силами оперативних підрозділів на підставі ухвал суду проведено 26 заходів щодо викриття та припинення нелегального обігу підакцизної продукції. За їх результатами з незаконного обігу вилучено підакцизної продукції на суму 13,8 млн грн. Припинено діяльність трьох підпільних цехів з виробництва фальсифікованих лікеро-горілчаних виробів.

Окрім цього, збільшенням надходження до місцевих бюджетів плата за землю з оренди землі від юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, які здійснюють діяльність на колишніх територіях державних підприємств, акціонерних товариств і т. д. Тут також вживають заходів для залучення їх до сплати податку.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024