У Шельвові сюрпризи «тихого полювання»

26 Липня 2018, 12:10
Гриби 2417
Гриби

Щойно Матвійко та Даринка Мартинюки з Шельвова протерли свої сонні оченята, як на них вже чекав «грибний сюрприз» від мами і тата, які прийшли з Лисої Гори з повними відрами бабок та красноголовців.

2

Оце так!!! Стільки краси, дарованої лісом, маленький Матвійко ще й не бачив у своєму житті. З великим здивуванням він спочатку довго й зосереджено розглядає оранжевокапелюшкових красенів, а вгледівши на його погляд найгарнішого, радісно демонструє грибочка своїй сестричці. Даринка й собі тішиться побаченим, але вже, на відміну від братика, почувається більш досвідченою в тому плані.

2

– Дуже люблю збирати грибочки. Най-більше подобаються отакі – з яскравими шапочками, - розповідає дівчинка.

- Минулого року часто ходила до лісу з мамою і татом. Я й кошичка маю свого – невеличкого. Наступного разу, гадаю, вже й Матвійка візьмемо з собою.

В очах Даринки я побачила іскорку неприхованої радості від таких заздалегідь складених планів. Впевнена, що грибні місця, які відвідає сім’я Мартинюків, принесуть море досі незвіданих вражень. А по-іншому і бути не може. Бо цьогоріч літо аж ніяк не скупиться, а навпаки щедро обдаровує всіх прихильників «тихого полювання».

1

Людмила МЕЛЬНИЧУК

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром