ПротиДій торгівлі людьми – загальний слоган у захисті прав людини

29 Липня 2018, 09:00
Торгівля людьми 2838
Торгівля людьми

У 2013 році Генеральна Асамблея ООН проголосила 30 липня Всесвітнім днем протидії торгівлі людьми, основною метою якого є підвищення рівня поінформованості громадян про глобальну проблему торгівлі людьми і привернення уваги до тяжкого становища жінок, чоловіків, хлопчиків і дівчаток, які постраждали від цього злочину.

Тож цьогоріч з метою відзначення Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми планується провести масштабні інформаційно-просвітницькі заходи на території всієї України з метою інформування якомога більшої кількості громадян про проблему сучасного рабства, – інформує Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Зокрема, молодіжні організації такі, як Національна скаутська організація України «Пласт» та Національна організація скаутів України  (НОСУ), проведуть флеш-моб в соціальних мережах з протидії торгівлі людьми, а також залучать активну молодь до заходів, які проводитимуться 30 липня.

Окрім того, у всіх областях України буде проведено місцеві інформаційно-просвітницькі акції, спрямовані на підвищення рівня обізнаності громадян про проблему торгівлі людьми, та надання інформації про шляхи отримання допомоги.

Що ж стосується Волині, то у Луцьку 30 липня відбудеться інформаційна акція «Лабіринт можливостей» та флешмоб «#протиДІЙ торгівлі людьми».

Між іншим, щороку, органи влади України ідентифікують близько 200 громадян, які стали жертвами торгівлі людьми. Натомість, за даними міжнародних організацій, ця цифра значно вища, і сягає близько 1 тисячі осіб.

Тому, завдання Мінсоцполітики докласти максимум зусиль не лише для ідентифікації тих осіб, які, на жаль, потрапили у таку ситуацію, але й проінформувати максимальну кількість людей про небезпеку.

Слід додати, що на Волині налічується 26 осіб, яким встановлено статус особи, що постраждали від торгівлі людьми, серед них: 18 – постраждало від трудової експлуатації, 7 – від сексуальної експлуатації та 1 – військовополонений.

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024