1030 річниця хрещення Київської Русі-України: у бібліотеці організували виставку

28 Липня 2018, 12:15
Локачинська бібліотека організувала книжково-ілюстративну виставку 2119
Локачинська бібліотека організувала книжково-ілюстративну виставку

Локачинська бібліотека організувала книжково-ілюстративну виставку, присвячену 1030-й річниці хрещення України-Русі, «Хрещення Русі. Історія віків».

На виставці зібрали книги та документи про цю знаменну та пам’ятну подію в історії України, – інформує Локачинська центральна районна бібліотека.

Ця дата вибрана невипадково, адже в той самий день Православна Церква вшановує пам'ять святого Рівноапостольного князя Володимира, хрестителя Київської Русі.

Як нам відомо з древніх літописів, великий князь Володимир за прикладом своєї бабусі княгині Ольги, вирішив змінити язичницьку віру. Коли посли князя Володимира брали участь у святковій Літургії в соборі святої Софії в Константинополі, то були глибоко зворушені та невимовно захоплені.

Згодом вони так звітують своєму володареві:

«Нараз ми вже більше не знали, чи ми на небі, чи ще на землі, бо лише на цій землі не можна щось подібне узріти, і ніде нема такої краси, якої ми не в стані описати. Отже, ми тепер знаємо: так дійсно Бог є присутнім серед людей»

Це так сильно вплинуло на князя Володимира, що він прийняв християнство та захотів свій народ навернути на християнську віру. Хрещення Русі Володимиром відбулося 988 року в Києві.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024