У районній бібліотеці провели інформаційну годину «Торгівля людьми – злочин віку»

31 Липня 2018, 12:00
Торгівля людьми 1988
Торгівля людьми

Щоб донести до людей інформацію про один із найактуальніших злочинів ХХІ століття – торгівлю людьми в Локачинській бібліотеці провели інформаційну годину «Торгівля людьми – злочин віку».

Захід пройшов 30 липня, – інформує Локачинська центральна районна бібліотека.

Бібліотекарка читальної зали Ганна Марчак розповіла присутнім на заході працівникам установ та організацій селища про те, як багато наших заробітчан стають «живим товаром» в руках сучасних работорговців.

Торгівля людьми, зокрема жінками та дітьми, – це добре організований транснаціональний злочинний бізнес, тісно пов'язаний з такими явними як проституція, наркоманія та порно індустрія. Сучасні українські діти являють собою приманку для іноземних педофілів, продюсерів порнофільмів, сутенерів, особливо враховуючи те, що за різними оцінками від 100 до 200 тисяч з них – це так звані «діти вулиць».

Для України проблема торгівлі дітьми, фактично, розпочалася з масового незаконного усиновлення українських дітей іноземними громадянами, як було встановлено спеціальною слідчою комісією Верховної Ради України, ці дії мали характер завуальованої торгівлі неповнолітніми.

Проблема полягає в тому, що розслідування, та виявлення, таких злочинів – практично неможливе. Транснаціональна злочинність виробила добре відпрацьований механізм здійснення торгівлі людьми, при якому прослідкувати рух «живого товару» надзвичайно важко.

Проте, останнім часом намітились певні позитивні зрушення у ставленні до проблем торгівлі людьми, як пересічних громадян, так і представників владних структур. В Україні створено правову базу для боротьби з торгівлею людьми: Кримінальний Кодекс України в статті 149 встановлює відповідальність за цей вид злочину, розроблено урядову програму щодо запобігання торгівлі жінками і дітьми. До речі, Україна стала третьою державою Європи, поряд з Бельгією і Німеччиною, які на законодавчому рівні визнали торгівлю людьми тяжким злочином.

На заході виступила начальниця управління соціального захисту населення Локачинської районної державної адміністрації Оксана Турелик. 

Учасники заходу переглянули відеофільм «Особиста справа. Торгівля людьми. Випуск 41»

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024