Власникам нерухомості та землі варто подбати про сплату майнових податків

02 Серпня 2018, 10:00
Варто подбати про сплату майнових податків 913
Варто подбати про сплату майнових податків

Понад 340 тисяч повідомлень – рішень про нараховані суми податку на майно вручено або надіслано поштою волинянам до 1 липня 2018 року.  Тож, в Головному управлінні ДФС у Волинській області просять громадян – власників нерухомості чи земельних ділянок, що підлягають оподаткуванню, не зволікати зі сплатою визначених податкових зобов’язань.

Про це повідомляє відділ організації роботи ГУ ДФС у Волинській області. 

Сплачені громадянами майнові податки зараховуються винятково до місцевих бюджетів. Тобто, перераховані громадянами кошти  забезпечують реальну фінансову самостійність місцевого самоврядування та використовуються винятково на потреби міст, селищ та сіл.

Суму майнового податку, що вказана в отриманому повідомленні-рішенні, закон зобов’язує сплатити до місцевого бюджету протягом 60 днів від дати отримання повідомлення від ДФС, – наголошують в ГУ ДФС у Волинській області.

Тобто, 29 серпня 2018 рік – останній день сплати податку на майно, складовими якого є земельний податок, податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки та транспортний податок.

В ГУ ДФС у Волинській області звертають увагу, що несплата податку своїм наслідком матиме виникнення заборгованості, відповідно – формування податкового боргу та нарахування штрафних санкцій.

Тому, в разі наявності нерухомості чи земельної ділянки, що повинні оподатковуватися, їх власникам не буде зайвим провести звірку в органах ДФС щодо нарахування майнових податків. Для цього треба звернутися в Центр обслуговування платників за місцем своєї реєстрації  і разом з фахівцями територіального органу ДФС звірити наявну в базах даних інформацію про власника майна.

Правовстановлюючі документи на майно, або документи, що підтверджують його продаж, дарування тощо, треба обов’язково пред’явити під час такої звірки.

В Центрах обслуговування платників можна уточнити реквізити рахунків, на які треба перераховувати суми податкових зобов’язань.

Нагадаємо, що повний перелік бюджетних рахунків розміщено на субсайті територіальних органів ДФС у Волинській області. 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024