У Марковичах маки розцвіли на… автобусній зупинці

02 Серпня 2018, 13:00
Зупинка 2190
Зупинка

Ще від суботи марковичівська зупинка ловить на собі заворожені погляди жителів села і всіх, хто проїжджає повз. Уквітчана маками й прикрашена символами, вона у відповідь дарує білосніжну посмішку та ще й жовто-блакитні привіти посилає кожному.

А ініціатором причепурити «автобусну» став Сергій Рибачук – місцевий житель. Досвід роботи він має, адже в будівельній сфері працює далеко не один рік і дизайнерську справу любить.

Вже давно поглядав на нашу зупинку, розмірковуючи над тим, як би її звеселити. Щойно сказав про це рідним та знайомим, як вони запропонували і свою допомогу. Матеріали для роботи придбали заздалегідь. А тому, дочекавшись вихідних,одразу ж приступили, – ділиться Сергій. 

Вибираючи квіти для нанесення малюнка, автор задуму зупинився саме на маках. А все тому, що автобусна зупинка знаходиться навпроти Пам’ятника загиблим воїнам-односельчанам в роки Другої світової війни. Це і стало підказкою.

Підтримала і допомогла втілити в життя задум Сергія його сестра Алла Кирніцька. З її слів, перш ніж взятися за розмальовування, треба було прибрати на зупинці, побілити її. Все це робили разом з односельчанами Русланом Терещуком та Олександром Левченком.

А допомогти Сергію працювати з трафаретами й розфарбовувати нанесені малюнки – це вже була справа рук Богдани та Каріни – його племінниць. Вправним помічником у всьому був і син Дмитрик. Рома Терещук та Вася Лотвин ще й лавочку змайстрували, смітничка поставили.

Отож, віднині на зупинці в Марковичах пануватиме краса, затишок і порядок. А маки цвістимуть тут круглий рік.

Людмила Мельничук

Коментарі
03 Серпня 2018, 22:56
До слова кожного дня дибаю по цій вуличці і жодного разу смітничка так і не видно було!Щоб маки цвіли круглий рік як пишеться у статті потрібно не розпивати напої на зупинці, та прибирати сміття за собою.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024