І у 80 не забуває клятви Гіппократа: мешканка Бубнова відзначила свій поважний ювілей

03 Серпня 2018, 11:30
Ювілей 2436
Ювілей

Летять роки кудись неспинним кроком… А ви стараєтесь і далі гнатися за ними. Наввипередки із літами хай біжать вже діти і онуки. Достатньо вам отої метушні. Крокуйте по життю розмірено, неквапом і насолоджуйтесь усім, що вас оточує… Оті пригорщі слів, надиктовані життям, наполегливо просяться в гості до Наталії Калістратівни Баран – жительки Бубнова. А вона не хоче пускати і близько їх на свій поріг.

Ось уже 80 літ поважно зазирнули в її мудрі очі, нашіптуючи щирі компліменти. А ювілярка, радіючи вітанням, уперто відкидає всі натяки про відпочинок і життя спокійне. Як і завжди – вся в русі. Справляється і з хатньою роботою, і на городі, й господарству лад дає. Бо так вже звикла.

Наталія  Баран
Наталія Баран

Наталія  Баран
Наталія Баран

«27 липня гучно було в оселі Наталії Калістратівни. На святкування ювілею прибула не тільки велика родина. Іменинницю привітали Руслан Торчинський – Бубнівський сільський голова, та депутати сільської ради.

Приємною несподіванкою для ювілярки були музичні вітання від ветеранського хору «Осіннє золото». Такий сюрприз Наталія Калістратівна отримала від сімей Галини Кудим, Людмили Гулій та Марії Власюк.

Теплі слова з найкращими побажаннями прозвучали від родичів, сватів, кумів, сусідів. Міцного здоров’я і Божої благодаті зичили всі прихожани та настоятель Свято-Успенської церкви села Бубнів», – розповідає односельчанка Любов Кондратюк. Святковий стіл для ювілярки організували діти – дочка Алла та син Віталій із сім’ями. Вони ще й підготували чудову презентацію – провели всіх гостей життєвими стежинами неньки.

Й хоча непростий шлях випало пройти жінці, але з усіма забаганками долі впоралася на славу. Разом з чоловіком виростили двійко чудових дітей, дали освіту. Гордиться ними Наталія Калістратівна. Вже й внуки – Наталя і Віктор – виросли, радують неабиякими успіхами. А секрет в тому, що є з кого брати приклад їм у житті.

Адже, бабуся завжди була і залишається мудрою порадницею, шанованою людиною в селі. Односельчани відгукуються про Наталію Калістратівну як про чуйну, порядну, милосердну людину, називаючи жартома «швидкою допомогою». А все тому, що більше 45-ти років свого життя ювілярка присвятила медицині, працюючи у місцевому фельдшерсько-акушерському пункті. І ніколи й нікому не відмовила у допомозі.

Буває, що і нині люди звертаються. А вона й далі відгукується на чужу біду, допомагає чим може бо, мовляв, «недаремно ж давала клятву Гіппократа». Радіє Наталя Калістратівна, дуже вдячна усім за вітання. Каже:

«не могла уявити такої великої уваги до себе. Буду молити Бога, щоби всі дожили до моїх літ при доброму здоров’ї і щоб всіх так величали».

Людмила МЕЛЬНИЧУК

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024