Аншлаг козлівських театралів у «Лісовій пісні» 

03 Серпня 2018, 10:30
Театр 2373
Театр

Вже понад тридцять років сільські актори-ентузіасти тішать краян своєю творчістю. Вони поставили чимало цікавих вистав. В списку найпопулярніших – «Кайдашева сім’я» Івана Нечуя-Левицького.

Незмінний режисер театру Ярослав Жулінський першим зробив інсценізацію цієї повісті на малій сцені. Експеримент вдався, адже постановку вже схвально оцінили в багатьох селах району і навіть в області.

А нещодавно трупа повернулася з гастролей у «Лісовій пісні». Емоції акторів просто зашкалювали, адже такого аншлагу вони не очікували.

– Це була справді надзвичайна поїздка, – ділиться враженнями режисер театру. – Біля воріт санаторію нас радо зустріли представники місцевого відділу культури. А ввечері тут зібрався повен зал глядачів, навіть стільці мусили доставляти.

І ось на сцені знову заговорили персонажі «Кайдашевої сім’ї» в інтерпретації сільського постановника Жулінського… Роль Омелька зіграв сам Ярослав Дмитрович, його дружину Марусю – Світлана Власюк, працівник районного будинку культури, Карпа – Олександр Ліщинський (працівник РБК), Мотрю – Ірина Кошелюк (працівник музичної школи), Лавріна – Віктор Новосад (директор Новозагорівського будинку культури), Мелашку – Віта Бордун, а Палашку та Параску – Галина Бохонська і Марія Рибкевич.

На атмосферу вистави глядачів налаштовувала вчитель Козлівської школи Леся Звірук, яка читала прозові твори. Фольклорними фрагментами потішили Наталія Киричук, Людмила Марчук, Леся Звірук, Оксана Колб. За звукорежисерським пультом традиційно був Борис Нікітін. Своїм виступом самодіяльні театрали відразу підкорили серця глядачів, бо гучні оплески, овації та вигуки «Браво!» ще довго не припинялись.

– Люди нам дійсно повірили… Після виступу щиро дякували за гарний настрій, фотографувались з артистами і запрошували повернутися сюди знову з цією ж постановкою. А особливо приємно було почути теплі відгуки з вуст завідуючої відділом культури Ольги Гайової, яка відзначила професійну гру акторів, якісний музичний супровід і вдалі декорації, – додав співрозмовник.

Більшість учасників вперше побували у цьому мальовничому куточку Волині, тож наступного дня з радістю насолоджувались відпочинком – купались в озері, засмагали, спілкувались з людьми. Несподіванкою для усіх було зустріти тут Народного артиста України Василя Чепелюка, який теж побував на згаданій виставі, а потім поділився своїми враженнями із земляками.

– Мені усе сподобалось. Навіть не думав, що аматори можуть так виступати, влучно передавати складні образи. Молодці! Аудиторія вас любить і це головне, – такі приємні слова в свою адресу почув Ярослав Жулінський.

Актори Народного аматорського театру Козлівського будинку культури здійснили поїздку в Шацький район за сприяння голови фракції «УКРОП» у Волинській обласній раді Вячеслава Рубльова та депутата обласної ради Михайла Скопюка. А вже найближчим часом трупа планує виступити у сільських закладах культури Локачинщини.

Павло КОСТЮЧКО

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024