Як в районі дбають про ветеранів АТО

11 Серпня 2018, 09:00
Володимир Макаревич 1879
Володимир Макаревич

Понад 170 краян нині є членами Локачинської районної організації воїнів АТО.

Це військовослужбовці, які були мобілізовані, і ті, що вже відслужили за контрактом в Збройних Силах України. Серед них – три інваліди війни (Микола Маркусь з Локач, Юрій Бодячук з Маркович, Андрій Медвідь із Затурець) та чимало солдат з пораненнями та контузіями. Живеться колишнім військовослужбовцям не просто.

Як повідомив голова районної організації воїнів АТО Володимир Макаревич, окремим доводиться воювати за свої права і в мирному житті. Через бюрократичні нюанси виникають проблеми з присвоєння їм статусу учасника антитерористичної операції і з обіцяними державою земельними ділянками.

– Мета нашої організації – усіляко допомагати її членам у вирішенні наболілих питань. І хлопцям, і мені особисто нерідко доводиться оббивати пороги кабінетів чиновників та працівників різних служб, щось доводити, псуючи здоров’я і нерви. Завдяки ресурсу, який депутати виділили з місцевого бюджету під Програму фінансової підтримки ГО «Локачинська районна організація воїнів АТО» (10 тисяч гривень, і додатково 5 тис. грн. – на статутну діяльність організації), вже вдалося зробити чимало добрих справ.

– Торік п’яти сім’ям померлих і загиблих військовослужбовців передали 2500 гривень. Також, в листопаді, за сприяння нашої організації при вході в новий корпус Локачинської філії Оваднівського професійного ліцею встановлено меморіальні дошки Віктору Шолусі з Локач, Володимиру Поліщуку з села Мочулки сусіднього Турійського району та Олександру Світлицькому із Затурець – випускникам цього навчального закладу, – звітує співрозмовник.

В 2018 році виділено 1000 гривень на поховання учасника АТО із Затурець Мирослава Хурстяка та 500 гривень – на придбання акумулятора до автомобіля у військову частину, де раніше служив житель села Дорогиничі Руслан Шевчук.

Власним транспортом доправляють на лікування в обласний госпіталь ветеранів війни учасника антитерористичної операції Сергія Бохотницю. Намагаємося вшановувати й тих, кого вже немає серед живих. На річницю загибелі Віктора Шолухи замовили панахиду в місцевому храмі, на богослужіння прийшло п’ять учасників АТО.

А нині обговорюємо із представниками селищної влади питання щодо присвоєння Віктору статусу Почесного громадянина Локач посмертно, – говорить далі голова організації.

Також, як повідомив Володимир Олександрович, частину наявного фінансового ресурсу організації планується спрямувати на святкування Дня Збройних Cил України.

Павло КОСТЮЧКО

Фото автора

Коментарі
12 Серпня 2018, 13:35
25 липня 2018 року депутат районноі ради Усік М Т Пподав проект рішення про присвоення звання Почесний громадянин Локачинського району посмертно учасникам АТО див сайт Локачинськоі районноі ради
12 Серпня 2018, 18:56
правильно
12 Серпня 2018, 18:56
підтримую
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024