Новий Загорів: обговорили підготовку до обласного фестивалю повстанської пісні «За волю України!»

15 Серпня 2018, 12:00
Нарада 2551
Нарада

Щорічно у другу неділю вересня Новозагорівський монастир стає центром вшанування пам’яті  борців за незалежність України, які 11-12 вересня 1943 року захищали православну святиню від чужоземних загарбників. 

Проти чоти з 44-х повстанців було кинуто роту німецької жандармерії, роту донських козаків і роту поліції – всього близько 400 осіб. Увечері до німців прибуло підкріплення – десять легких танків, – інформує сектор з питань внутрішньої та інформаційної політики райдержадміністрації.

 Цьогорічний фестиваль повстанської пісні «За волю України!» входить до переліку заходів, які проводяться управлінням культури, релігій та національностей Волинської облдержадміністрації з нагоди  75-ї річниці створення УПА та 75-ї річниці бою чоти «Берези» під стінами Новозагорівського монастиря.

14 серпня голова райдержадміністрації Віктор Дудечко провів чергову нараду щодо організаційних питань підготовки та проведення фестивалю повстанської пісні «За волю України». У його роботі взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації Наталія Сафронова, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, редактор районої газети «Селянське життя» Ірина Романюк, Старозагорівський сільський голова Ростислав Остапчук.

Віктор Дудечко проінформув, що Локачинською дільницею Горохівського райоавтодору  розпочато роботи з ямкового ремонту в межах дороги Новий Загорів – Дорогиничі ( в селі). За сприяння ДП «Локачіагроліс» та його керівника Андрія Хамежука завершується будівництво нової сцени, висловив сподівання, що до цієї дати розпочнеться ремонт дороги Локачі - Старий Загорів.

Учасники наради детально обговорили питання організації фестивалю задля створення належних умов перебування та відпочинку гостей.

Оргкомітет запрошує долучитись до підготовки фестивалю жителів Старозагорівської громади, так як організатори потребують допомоги в облаштуванні прилеглої території, приготуванні частування учасникам фестивалю, організації розміщення гостей  біля монастиря.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024