З 1 вересня більша частина локачан не зможе дивитись телевізор

22 Серпня 2018, 14:00
Телебачення 1351
Телебачення

З 1 вересня в Україні вимкнуть аналогове ефірне телебачення. Через це частина волинян не зможе дивитись телевізор.

Глядачам тепер потрібно мати тюнери, супутникові антени або ж підключити кабельне, - йдеться у сюжеті 12 каналу, - повідомляє Волинь24.

Розмови про перехід на цифрове мовлення в Україні ведуть ще з 2006 року. Втім наразі лише близько 65% території Волинської області має таке покриття. 

У Концерні радіомовлення, радіозв'язку та телебачення вважають, що Уряд поспішив з відключенням аналогового ефіру.

«Спочатку потрібно було розширити існуючі мережі до повноцінного покриття, щоб перехід на цифрове телебачення був без втрати глядацької аудиторії. Про це говорила державна програма з впровадження цифрового телебачення, яка на сьогодні, на жаль, вже не діє. Так відбувається в усьому світі», - каже директор волинської філії Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення Сергій Семерей.

На Волині не покриті цифровим мовленням Маневицький район, частково Ратнівський, Камінь-Каширський, Володимир-Волинський, Локачинський та Ківерцівський. Натомість у цих районах можна впіймати сигнал білоруського та російського телебачення.

Для того, щоб створити цифрове покриття по всій Волині, потрібно щонайменше півроку і "політична воля" урядовців, - кажуть у концерні РРТ.

Також в Україні наразі є дефіцит тюнерів. Потрібно щонайменше два мільйони таких пристроїв завезти з-за кордону. 

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024