Парком не назвеш: непрохідні хащі або у що перетворився локачинська ротонда

28 Серпня 2018, 10:00
Парк 4459
Парк

З якого боку не підійди до Локачинського парку, а те, що від нього залишилось, ніяк парком не назвеш.

Пише Галина Федоренко у Відомості.

Звалище – не звалище, бо траву таки викосили. А от із зеленими насадженнями проблема. В одній його частині, територія парку розділена на дві половини, практично голо. Старі дерева зрізали, а нові ніяк не приживуться. І цьому є чітке пояснення. Як може прижитись ялинка, якою так інтенсивно намагаються засадити пустоту, якщо її висаджують навесні у 20-градусну температуру? Якщо бути точним, то цьогоріч висаджували 25 квітня. Уявляєте?!

Серед голої місцини на великій площі знаходиться залитий бетоном майданчик. Колишня ротонда, або, швидше, те, що від неї залишилось – поломані лавки та сцена для музичного інструменту. Не дивно, що тут часто можна зустріти «завсєгдателів» з пляшкою пива в руках, а то й просто порожні пляшки. Про те, щоб тут молоді мамочки з колясками прогулювались, такого не побачиш ніколи.

Другу половину парку пусткою не назвеш. То вже ліс. Кропива в пояс, доріжки поросли, то тут, то там валяються обрізані чи зломані гілки дерев. До них нікому немає діла. Ну, і сміття. Таке явище тут повсякчас. Особливо навесні.

Чому я згадала про локачинський парк? Наближається видатна дата -510 річниця заснування Локач. Перед цим був День незалежності. Здавалось би, місцеві керманичі мали б подбати про благоустій, порядок. Ні, не заведено.

А були часи, коли Локачі порівнювали з містечком. Селище переконливо виділялось серед райцентрів області. Чисте, благоустроєне, приємно було вулицями прогулятись. У парку завжди було велелюдно, кілька разів на рік проводились святкові заходи із залученням торгових закладів. Гостинно приймав гостей і стадіон. Все було: і свята, і футбол. А ще й на ставок можна було піти скупатись спекотного літнього дня. Нині – зась. Санітарна служба не дозволяє. На Волині лише у двох водоймах не можна купатись, серед них локачинська. Прикро і сумно.

Бігборд повісили ще на 500-річчя Локач. Через 10 років ніхто не зняв, а дата вже змінилась.







 

Коментарі
28 Серпня 2018, 15:46
Щиро дякую автору за статтю. Дуже соромно.Але зовсім не соромно представникам локачинської влади. Вони такі є. Достатньо глянути,що робиться біля будівель райдержадміністрації та селищної ради. Локачі такі маленькі,що вже давно можна було б зробити все ідеально і надовгі роки , а потім лише піклуватися про збереження. Дуже шкода,але й серед жителів Локач трапляються непорядні люди,які розкрадають,руйнують,смітять.і їх ніхто не карає. Розібрали огорожу на дитячому майданчику під боком у поліції і всім байдуже Пора робити висновки.
28 Серпня 2018, 16:53
І що ж такого робиться біля селищної ради? Красиве приміщення, догляджена прилегла територія, висаджені квіти і т.д.
28 Серпня 2018, 17:47
А ж плакати хочеться -глянувши до чого районне начальство довело наше затишне селище ЛОКАЧІ. Г А Н Ь Б А!!!!!!!!!!!! А Парк ? Певно вовків будуть розводити в тих хащах районне начальство?
28 Серпня 2018, 17:55
......і зразу навпроти через дорогу, як йти стежкою до автостанції , таке красиве сміття,така недогляджена прилегла територія,що на ті висаджені квіти ніхто не звертає увагу,а тільки думаєш як не влізти в якесь....,а зимою,щоб не забитись,як слизько. але це робота цілої комунальної служби,а не селищного голови.нехай кожен відповідає за ту роботу,за яку одержує заробітну плату.!!!!
28 Серпня 2018, 18:19
Поговорили і молодці:) Срач від того нікуди не дінеться. Зазвичай все так і закінчується: порозводять срач в коментах і спокійно вертаються до звичного життя. Усім на всіх пофіг.
28 Серпня 2018, 22:52
Дякую за статтю .<br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/> <br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/>Дякую за статю. Соромно має бути селищному голові .Комунальна служба це підрозділ Локачинськоі селищноі ради.
29 Серпня 2018, 01:38
Автор статті людина,яка все життя працює на заказних публікаціях,це її бізнес.Зараз видно є бажання або самій підтянутися блище до влади,або своїх родичів попідтягувати до кормушок.За весь свій довгий життєвий шлях не зробивши абсолютно нічого корисного для селища вже впродовж декількох років пише лише одні гадості,що стосуються селища,фантазуючи та придумуючи різні несенітниці.Люди добре памятають ,які були &quot;красиві&quot;Локачі ще буквально якийсь десяток років тому,а особливо коли цей &quot;журналіст&quot;сам був державним посадовцем-по коліна в болоті та без жодного ліхтаря на вулиці.На стадіоні,доречі,певні роботи вже давно ведуться:замінено більшу частину лавок,вдосконалено освітлення,ведуться будівельні роботи.На черзі благоустрій парку.І це все окрім основної роботи за завдання Селищної ради планомірно виконує Локачинське ВУЖКГ/комунгосп/.Посадіть хоч одне дерево в парку,зробіть хоть щось для селища.Не можете,то хоч зайдіть до селищного голови чи начальника ВУЖКГ підкажіть,дайте пораду,якщо такі розумні,вони люди нормальні зрозуміють та може використають якщо вона буде раціональною.Такі статті напередодні ювілею-це безсовісний плювок в лице усім локачмнцям.А наші Локачі це дійсно хороше красиве містечко,яке подобається навіть багатьом іноземцям що до нас приїзжають. Проблеми є всюди.В нашому селищі дякуючи працьовитим людям більшість з них вже слава Богу вирішено.
29 Серпня 2018, 01:53
Журналістський рівень автора статті зашкалює,так безпідставно обгадити рідне селище на всю область напередодні ювілею----наглості,як в &quot;паравоза&quot;,за совість і порядність не говоримо.
29 Серпня 2018, 02:02
Депутат все толково пояснив,100 відсотків згоджуюся.Землячку маєте &quot;супер допомагає писака для селища&quot;.
29 Серпня 2018, 14:24
Так не можна<br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/>Так не можна! Стаття - справедлива. Парк розпочали знищувати ще коли головою селищної ради був Огроднічий В.Г. Вирубали найкращі дерева. Потім цю справу стали продовжувати новообрані голови. Спилюють здорові , красиві дерева.Вони давали тінь,прохолоду і бур&quot;яни не так росли. Цього року зрізали три красивих, здорових. клени на стадіоні,які давали тінь.Навіщо?Упорядкуванням парку займаються неграмотні люди,які не знають елементарних правил щодо догляду за деревами та іншими насадженнями.Цього року навесні більшість людей не садили дерева через суху погоду. Селищна рада,щоб показати роботу , висадила дерева,які засохли .<br/> <br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/>1
29 Серпня 2018, 14:45
Скоро і ті &quot;неграмотні&quot; в Польщу повтікають. Неграмотні вони тільки в тому, що сидять тут за копійки і роблять всю брудну роботу, куди їм пальцем не тикнуть. Найміть грамотних. Заключіть договори з ландшафтними дизайнерами. Візьміть садівників з освітою. Маю знайомих дизайнерів, сам трохи в цьому &quot;шарю&quot;. Поцікавтесь скільки будуть вартувати їх послуги. І так все. Найміть спеціалістів, а ні, то самі зробіть. Ваше ж селище. Будьте садівником-волонтером. Про вас автор статтю напише. Може, навіть, з подякою. Організуйтесь, зробіть толоку. Допоможіть прибрати свою хату, а не тільки нагадити і писати &quot;ой а хто ета здєлал&quot;.
29 Серпня 2018, 14:46
Скоро і ті &quot;неграмотні&quot; в Польщу повтікають. Неграмотні вони тільки в тому, що сидять тут за копійки і роблять всю брудну роботу, куди їм пальцем не тикнуть. Найміть грамотних. Заключіть договори з ландшафтними дизайнерами. Візьміть садівників з освітою. Маю знайомих дизайнерів, сам трохи в цьому &quot;шарю&quot;. Поцікавтесь скільки будуть вартувати їх послуги. І так все. Найміть спеціалістів, а ні, то самі зробіть. Ваше ж селище. Будьте садівником-волонтером. Про вас автор статтю напише. Може, навіть, з подякою. Організуйтесь, зробіть толоку. Допоможіть прибрати свою хату, а не тільки нагадити і писати &quot;ой а хто ета здєлал&quot;.
29 Серпня 2018, 18:17
Пане Немісцевий, дуже добре,що ви розумієтеся як має проводитися благоустрій. Але кожна порядна людина навіть за копійки повинна добре виконувати свою роботу,якщо не влаштовує платня- треба міняти роботу. Я за толоку,за збір коштів, але організувати все це має селищна рада на чолі з головою,який нами й обраний,щоб була добротна й чиста хата. Він чомусь цього не хоче робити , а самостійне вирішення таких питань - неправильне.
30 Серпня 2018, 01:16
Якщо на стадіоні мають рости дерева,то ви дійсно проффесіонал-дизайнер.Покажіть хоч одне нормальне місто де на стадіоні ростуть дерева.А в парку більшість дерев було зрізано тому що були аварійні.Можливо це комусь життя врятувало чи спасло від травмування.В Локачах реально одні комунальники ще щось роблять,за що їх і критикують.Обєктивності нуль,критикани та демагоги.ВЛокачах більшість районних організацій,які позапускали свої території.Якісь толоки-одноразові акції на які прийде 5 чоловік ,збір коштів-це взагалі кримінал-брєд це все.Давайте кожен біля своєї домівки,біля організації,в громадських місцях наведемо порядок та будемо його підтримувати і все буде добре.А загалом Локачі чисте гарне селище дякуючи в основному комунальникам та іншим дійсно порядним людям,а не &quot;журналістам-писакам&quot;Шкідники що плюють в свій же колодязь,а точніше на себе.
30 Серпня 2018, 14:51
У нормальних містах- нормальні стадіони.Наш стадіон - це спрощений варіант і місце для відпочинку,а тому й дерева були висаджені для створення затінку та очищення повітря. Зрізані клени жодному спортсмену не заважали. Вони були здорові.Це видно по зрізах на пеньках. В парку зрізали здорові,красиві і рівні дерева.Довгий час лежали гарненькі колоди. Комунальники виконують свої посадові обов&quot;язки і мають працювати якісно, а не робити щось. Щодо порядку біля домівок і організацій вас підтримую.
31 Серпня 2018, 18:37
а правда матка в очі ріже! ось як зачепило. на особистості переходять.до чого тут заказні статті до засраного парку!? може хтось пояснить. отож бо що в нас привикли закривати очі на проблеми,все життя когось звинувачувати,лаяти,гавкати!а як висвітлюється правда,так в нас зразу в колодязь плюєте! профукав довіру односельчан наш &quot;шанований&quot; І.Б.Є. МИ ВАС ВИБРАЛИ БО ДОВІРЯЛИ. і довірили селище вам! і що у висновку ви працюєте так ніби(моя хата з краю нічого не знаю).ще є шанс все змінити,але часу малоооо
01 Вересня 2018, 03:34
Вже почистили вам парк! Не нийте, ідіть гуляти! Говорити всі вміють, а щось зробити то нема кому!
01 Вересня 2018, 19:16
Так почистили парк бо говорити і писати вмієм!!все з під палки
01 Вересня 2018, 19:34
Шановні друзі, пишу про той безлад, що твориться на території Локач, не заради критики, а заради того, щоб місцеві керманичі задумались, побачили проблеми і почали працювати. Кожне моє слово підкріплене фото і кожен локачанин про це знає.І більше вам скажу, довго вагалась чи варто щось писати. Але після &quot;круглого стола&quot;, який відбувся у травні в районній бібліотеці і на який були запрошені Іус і Кирило, зрозуміла, якщо не говорити, то все так і лишатиметься. Маленьке селище, хлопці пригрілись на своїх кріслах і чомусь забули про те, що роботу, за яку вони отримують заробітну плату, треба виконувати добросовісно. Щодо образ на мою адресу, то іншого чекати й не варто було. Але я досвідчений журналіст, тому такі випади мені відомі. Не такі теми піднімала в області. І досягала результатів. Локачанам можу лише одне пообіцяти - буде гаряче.
02 Вересня 2018, 02:20
Писака.Розуйте очі та пишіть хоч більш-менш об&quot;єктивно,а найліпше в комунгосп на місяць влаштуйтеся,якщо візьмуть двірником,тоді все може зрозумієте,якщо є мозги та совість.
02 Вересня 2018, 04:42
Зачепила за живе, якщо так агресивно йде обговорення матеріалу. Адже і дурень розуміє, хто стоїть за псевдонімами. Значить, ситуація куди гірша, як я собі думала. Якщо маленька інформація викликала стільки гніву, то що буде, якщо піти далі і по-серйозному зайнятись вивченням існуючих проблем? Думаю, можна буде багато чого накопати, тим більше, що я люблю працювати з документами, фактами. Воно вам треба?
02 Вересня 2018, 12:28
Розрухала локачинське «болото». Я навіть догадатись не могла, що тут так усе запущено. Ходять люди, вітаються, а за душею, виявляється, носять величезний камінь, яким готові враз рознести тобі голову. Здавалось би, нічого не сказала, всього лише через фото передала картинку реальної ситуації з парком. Нічого нового, все старе, все і всім відоме. Заходиш і бачиш. Просто пішла далі – опублікувала. І мене тут же занурили в багно. Не підбираючи слів, почали «полоскати».<br/>Отакі вони маленькі містечка та селища. Люди обирають собі «царків», а ті чомусь вважають, що вони недоторканні. Можуть робити що хочуть і як хочуть. Або зовсім нічого не робити. Хоча проблем дуже багато: каналізація, вода, сміття, благоустрій, екологія…<br/>Локачанам потрібно задуматись, хто управляє їхнім містечком, хто стоїть біля комунальної власності. Людям, які не сприймають критики, при чому абсолютно об’єктивної, є що приховувати. Повірте, жоден керівник, якщо він працює чесно і на благо людей, так не відреагує на невинну інформацію. Скаже : так, є проблеми, не встигли зробити, бракує людей і т.д. А тут агресивний самозахист: сам дурень.
02 Вересня 2018, 12:44
Підтримую автора статті. Пройшлася парком. Жахливо!!! Навіть галасливі ворони притихли. Неподалік громадського туалету вирита свіженька, глибока яма, в яку течуть фекалії з території поліції через отвір в огорожі. Про гарну господиню,насамперед, свідчить порядок у санвузлі.А що з цього приводу думають локачинські владні мужі?! Згадала, а бур&quot;яни до кінця не викосили!.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39