Впродовж жовтня розпочне роботу ІРЦ у Локачинському районі

30 Серпня 2018, 12:00
Спілкування 1304
Спілкування

Спілкування на тему «Про підсумки розвитку освіти в області у 2017-2018 навчальному році та завдання на 2018-2019 рік» відбулося сьогодні, 28 серпня 2018 року на базі коледжу технологій, бізнесу та права Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

Повідомляє Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Розпочала конференцію вступним словом начальник управління освіти, науки та молоді обласної державної адміністрації Людмила Плахотна:

- Головна мета нашої конференції – окреслити завдання на наступний рік. Сьогодні сюди прибули начальники управлінь освіти райдержадміністрацій, міських рад, ОТГ, голови обласної, міських та районних профспілкових організацій працівників освіти, науки та молоді, завідувачі методичної служби, керівники закладів професійної та вищої освіти, педагоги тощо. Явка у нас максимальна.

Освітня мережа області налічує 1212 закладів різних типів. За офіційними даними на Волині є 210,5 тисяч дітей та студентів, 24 тисячі педагогів. Зведений бюджет галузі на 2018 рік складає 5,1 млрд грн, у тому числі, освітньої субвенції - майже 2,2 млрд грн. Відвідав захід і голова облдержадміністрації Олександр Савченко:

- Ви – одні з небагатьох, хто по професійних ознаках слідуєте по життю за кожною людиною. Вчитель – героїчна та вічна професія. Ви віддаєте душу дітям, Вам доводиться виховувати, звертати на щось увагу, мирити та допомагати. Нарешті ми відкриваємо інклюзивно-ресурсні центри, де соціалізуємо дітей з інвалідністю. Раніше їх навіть ховали, аби не бачили іноземні туристи. Але такі центри допоможуть їм вижити – а це означає, що ми рухаємося вперед.

Однією з найважливіших проблем галузі на сьогоднішній день є перенаповнення закладів загальної середньої освіти. Для задоволення освітньої потреби громади області та створення сучасного освітнього простору невідкладного будівництва потребують заклади загальної середньої освіти в:

- смт Головне Любомльського району (на 600 учнівських місць)

- селах Башлики (на 396 місць), Грем`яче (на 196 місць) та Прилуцьке

(на 250 місць) Ківерцівського району;

- с. Стобихівка Камінь-Каширського району (на 350 учнівських місць);

- с. Піща Шацького району (на 220 учнівських місць).

Не вирішеним питанням перевантаження закладів загальної середньої освіти залишається також і в місті Луцьку. За 27 років незалежності України в м. Луцьку збудовано лише один заклад загальної середньої освіти в 55 мікрорайоні міста. Добудови та реконструкції потребує в першу чергу КЗ «Луцька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №13 Луцької міської ради», де вартість робіт становитиме близько 80,0 млн. гривень.

Щодо впровадженні інклюзії в області, варто зазначити, що з 28 серпня по 5 вересня 2018 року заплановано відкриття 8 інклюзивно-ресурсних центрів:

-  м. Ковель;

- Рожищенський район;

- Маневицький район;

- Камінь-Каширський район;

- Старовижівській район;

- Турійська ОТГ;

- Колодяжненська ОТГ;

- Заболоттівська ОТГ.

Впродовж жовтня розпочне роботу 6 ІРЦ:

- Горохівський район;

- Ратнівський район;

- Ківерцівський район;

- Локачинський район;

- Іваничівський район;

- Любомльська ОТГ.

До кінця року заплановано відкрити ще три центри;

- Луцький район,

- м. Нововолинськ,

- Любешівська ОТГ.

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024