Олександр Савченко розкритикував роботу Локачинського посадовця

15 Вересня 2018, 09:00
Олександр Савченко розкритикував роботу Локачинського посадовця 6334
Олександр Савченко розкритикував роботу Локачинського посадовця

Голову Волинської обласної адміністрації Олександра Савченка під час огляду мосту через річку Луга у Локачах вразили «масштаби» проблеми – її давно міг би вирішити селищний голова Богдан Іус.

13 вересня Савченко їздив у Локачинський район із робочою поїздкою,– повідомляє Інформаційне Агенство ВолиньPost.

У Локачах йому показали аварійний міст, який з’єднує береги річки Луга.

Міст
Міст

Його будували ще у 1950 році, однак від того часу міст «безгосподарний», тобто не перебуває на балансі жодної зі структур.

«Оскільки це річка, а землі мають відноситися до державної форми власності, тому, на мою думку, було б доцільно, щоб його взяли на баланс ті структури, як на фаховому рівні могли б це питання вирішити. Однак, як орган місцевого самоврядування ми не будемо стояти осторонь питання, а будемо максимально «включатися», щоб питання вирішити», - зауважив Іус.

За словами посадовця, йому надали довідку з ОДА щодо можливих шляхів вирішення, один із яких - після рішення ради взяти міст на баланс селища. Тоді була б змога замовити проектно-кошторисну документацію та відремонтувати міст. Однак це питання треба вивчити, адже річка - водний ресурс, а земля поблизу – державної власності. Тож, на думку Іуса, провідну роль тут мали б відіграти відповідні державні структури.

Олександр Савченко розкритикував роботу Локачинського посадовця
Олександр Савченко розкритикував роботу Локачинського посадовця

«На мою думку, тут потрібний великий фінансовий ресурс. А це питання треба вирішувати якісно, бо якщо робити як-небудь, як поточний ремонт – це, можливо, ми могли б зробити і самі», - мовив посадовець.

Натомість голова ОДА висловив незадоволення таким підходом місцевої влади до вирішення проблеми.

«Мене привезли на об’єкт, який, напевне, можна відремонтувати тисяч за 15-20… Це наскільки треба в себе не вірити, щоб вести голову адміністрації на об’єкт, в якого вартість робіт така маленька? Невже мені немає чого робити? На жаль, така проблема існує»,- мовив Савченко. Також він зауважив, що Локачинський район – один із найбідніших районів, і сьогодні, він, можливо, частково побачив причину.

Міст
Міст

«Наскільки безініціативні та безпомічні люди. Голова селищної ради тут з 2006 року – це 12 років, і за стільки часу він так і не зрозумів, що тут можна зробити. Так, тує є маленька юридична проблема – цей міст безгосподарний, він нічий, і ніхто не знає, хто ним має займатися. Видно, що зробити це доведеться мені», - сказав Савченко.

Відтак, він пообіцяв швидко прийняти рішення і зробити так, аби міст відремонтували.

Міст
Міст

1
Міст
Міст

Савченко з візитом у Локачинський район
Савченко з візитом у Локачинський район

Міст
Міст

Коментарі
15 Вересня 2018, 14:46
Район найбідніший, бо районне керівництво дбає тільки про свої рейтинги в газетах, а не про район!а Локачі їх взагалі не хвилюють, бо вони йому чужі!!!шкода, що людей не запрсили!!тоді б Савченко почув про районну владу і про все, що вони корисного для сіл "зробили"! І для Локач особливо
15 Вересня 2018, 17:22
вони не зробили і нічого не зроблять,даже якби приїхав сам порошенко.
15 Вересня 2018, 17:26
ніхто нізащо не хоче думати.така зараз влада.
15 Вересня 2018, 20:20
Шкода, що не знав про візит, то запросив у с.Холопичі подихати сморідом та викидами свиноферми. Продслужба за відкат каже що все добре!
16 Вересня 2018, 13:22
Десь читала,що цим питанням вже декілька років займався хтось із депутатів районної ради,але справу до кінця не довів. Дуже прикро,що в більшості випадків так і буває.Дякуючи Локачі.район владу трохи розворушили.
16 Вересня 2018, 16:30
Позор, пане Іус Вам. Щоб з такими дрібницями звертатися до голови обладміністрації і відбріхуватися, як маленький хлопчик. Ви, взагалі за весь час будучи мером не розробили для містечка нічого суттєвого. Живемо як у совку, скрізь брудно і не доглянуто. Навіть немає куди вийди погуляти. Тротуарів нема, бесідок-нема. В парку срач.<br/> На вила вас і в смітник та й облити зеленкою, щоб трохи думали про благоустрій Локач, а не ховалися по кабінетах.
16 Вересня 2018, 17:06
що правда,то правда.локачі занедбані,що дальше то тим і хуже.думають тільки за крісло.а все пофіг.
16 Вересня 2018, 23:10
відремонтувати тисяч за 15-20… В яких грошових одинцях. якщо в доларах-вірю
17 Вересня 2018, 00:15
І в доларах такої суми буде замало.І це справа не Іуса,а державних організацій,що відповідають за утримання таких споруд та річок і райадміністрації в тому числі.Стрілочники.....
17 Вересня 2018, 12:19
Про все на території селища має дбати селищний голова. Звичайно,якщо це має робити держава або інші власники, то селищний голова має звертатися до них і добитися позитивного результату. Попри все він цього не зробив за довгий час на посаді голови.
18 Вересня 2018, 01:47
Багаторічні десятки звернень у будь-якій формі та листів у всі інстанції до компетенції яких відноситься вирішення даної проблеми,реакції нуль.Рекомендують вирішити напівзаконним чи точніше зовсім незаконним шляхом.Це не тільки міст,це гідроспоруда(дамба) розміщена на річці.Землі, дійсно державної власності.Інспекція ДАБІ ніколи не дасть дозвіл на початок будівельних робіт,поскільки все зараз вирішується з привязкою до землі.Щось вирішемо самостійно,наприклад,благоустрій,частковий ремонт мосту.Питання гідроспоруди та інших втручань в річку більшість всього що прийдеться вирішувати у судовому порядку,який надіємось прийме законне рішення та зобовяже взяти на баланс і виконати необхідні роботи тих хто дійсно має по законодавству це зробити.А взагалі має бути комплексний підхід(міст,дамба,ставок,благоустрій і т.д.).Це багатовартісний проект-мінімум мільйон...плюс...Може і без суду заставлять зробити певні держструктури те що вони повинні зробити.Допомагайте шановна Локачанка.А голову ОДА я не запрошував,поставили перед фактом (РДА),мали приїхати фахівці з УКБ ОДА.Із Савченком О.І.ми цілком нормально поспілкувалися і по цьому питанні і по багатьох інших,ніхто нікого не критикував(принаймі в очі) та не сперечався.Дискусували,думали як вирішити проблему.От і все.
21 Вересня 2018, 02:28
Іус, ти мудак і стрілочник. Свіжий приклад - регулярні проблеми з водопостачанням селища. Це також в судовому проядку потрібно вирішувати. Засидівся ти Богдан в кріслі разом зі своїм другом Кирилом
21 Вересня 2018, 12:32
Петро! А Ви висувайте свою кандидатуру на місце Іуса і Кирила-це дуже &quot;ЛЕГКА&quot; робота
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024