Локачинський «Пізнайко» дочекався сучасної пральні

Локачинський «Пізнайко» дочекався сучасної пральні

21 Вересня 2018, 09:00

Дитячий садок в Локачах, який нині відвідує аж 145 вихованців, стає все привабливішим.

За останні кілька років тут відремонтували актову та спортивну зали, харчоблок, перекрили металочерепицею дах закладу і замінили водовідливи. А нещодавно до цього списку додалося ще й приміщення пральні, яке з обдертого і подекуди покритого грибком оновили до невпізнання…

Нові каналізаційні та водопідвідні труби, якісні батареї опалення, добротна керамічна плитка на стінах та підлозі, гіпсована стеля – так нині виглядає місце, де проводиться прання дитячої спальної білизни. Провели й реконструкцію блоку, тож він став просторішим. Це, до речі, перший належний ремонт пральні з часів відкриття у 1970 році в Локачах дошкільного навчального закладу.

На ці потреби було спрямовано 100 тисяч гривень з обласного бюджету і 75 тис. грн. – з селищного. За що батьки вихованців та працівники дитячого садка висловлюють щиру вдячність депутатським корпусам селищної та обласної ради і надіються на подальшу підтримку. А вона таки знадобиться, бо як зауважила завідуюча ДНЗ «Пізнайко» Ольга Крупеня, з необхідного обладнання мають тільки пральну машинку, тож ще є необхідність у придбанні в пральню ванни, мийки, столу для прасування, відповідних меблів.

За її попередніми підрахунками усе це коштуватиме понад двадцять тисяч гривень. Виділити необхідні кошти вже пообіцяв депутат Верховної Ради Сергій Мартиняк, який в серпні особисто відвідав дошкільний заклад. Планів на перспективу у керівництва ДНЗ ще багато, а зокрема – капітальний ремонт санвузлів, коридорів, спалень та ігрових кімнат.

Павло КОСТЮЧКО