Локачинські рятувальники нагадують жителям району, про небезпеку спалювання сухого листя

23 Вересня 2018, 09:00
Спалювання сухої трави 2057
Спалювання сухої трави

 Останніям часом у Локачинському районі почастішали випадки спалювання сухої трави, опалого листя та інших рослинних залишків.

На відкритих територіях, господарських угіддях, уздовж транспортних магістралей, на узбіччях і навіть практично у центрі населених пунктів горить суха рослинність. Про це повідомляє Локачинська райдержадміністрація.

Відтак пожежно-рятувальні підрозділи все частіше залучаються до ліквідації пожеж в екосистемах. Виникає загроза масштабних пожеж, знищення житлових будинків та життю людей.

Нагадуємо, що спалювання сухої трави, опалого листя та інших рослинних залишків, без дозволу відповідних органів заборонене законодавством України. Відповідальність за порушення цієї норми передбачена Кодексом України про адміністративні правопорушення і тягне за собою накладення штрафу на громадян від десяти до двадцяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від п’ятдесяти до сімдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян (ст. 77-1 КУпАП).    

Коментарі
23 Вересня 2018, 13:35
У минулий четвер , надвечір всі Локачі були оповиті смердючим димом. Локачани масово палили рослинні рештки, дихати було неможливо. Цікаво, а скільки склали протоколів на порушників?Після святкування на стадіоні й досі тліє солома. Що про це скаже райдержадміністрація ?
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024