Одна з громад Локачинського району отримала землю за межами населених пунктів

30 Вересня 2018, 11:00
Поле 1544
Поле

Затурцівська об’єднана територіальна громада на Волині отримала землі поза межами населених пунктів. 

Про це інформують у сюжеті 12 каналу.
Загалом, вісім об’єднаних територіальних громад на Волині отримали землю за межами населених пунктів. Це у Володимир-Волинському районі – Зимнівська та Оваднівська, у Ратнівському – Велимченська, у Ковельському – Велицька та Голобська, у Локачинському – Затурцівська, у Іваничівському –Литовезька, у Турійському – Луківська ОТГ. 

Раніше це були державні землі сільськогосподарського призначення. Тепер вони в комунальній власності ОТГ. 

«В першу чергу ці земельні ресурси будуть розглядатися головами, як... ми так собі думаємо, від спілкування з ними, як інвестиційний потенціал розвитку громади в цілому», – зазначила радниця з просторового планування Волинського ЦРМС Катерина Степчук

Розпорядження щодо передачі земель Кабінет Міністрів прийняв ще в січні цього року. З цього часу відбулося дві передачі земель. Ця третя. 

«Саме по децентралізації, по обєднанню наша Волинь лідирує. Попереду! Ми вже фактично покрили територію більше 50% по об'єднаних громадах. А одним із індикаторів є передача земель. Ось тут, то є 14 індикатор, ось тут ми були фактично на останньому місці. Можливо, це було спричинено, що в нас велика площа, яку необхідно здійснити інвентаризацію земель», – додала вона.

Наразі 40% волинських громад вже отримали землі. Це - понад 25 тисяч гектарів.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024