У Локачах обговорювали легальну зайнятість з роботодавцями району

09 Жовтня 2018, 12:00
Легальна зайнятість 3793
Легальна зайнятість

У Локачах, для роботодавців району провели бліц-навчання на тему: «Легальна зайнятість – гарантія соціальної захищеності». 

Зустріч пройшла в залі засідань Локачинської РДА, – повідомляє Локачинська районна філія Волинського обласного центру зайнятості, яка і стала ініціатором бліц-навчання.

нарада
нарада

В заході взяли участь: перша заступниця голови Локачинської районної адміністрації Наталія Сафронова, начальниця Управління соціального захисту населення Оксана Турелик, начальник відділу праці з питань запобігання насильству, гендерної рівності та протидії торгівлі людьми Василь Семенюк, головна спеціалістка фінансово-економічного відділу Локачинського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Волинської області Ірина Луцик, начальниця відділу агропромислового розвитку Локачинської РДА Оксана Нечипорук, головна державна інспекториня відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно – правових актів Надія Процик, директор Локачинської районної філії Волинського обласного центру зайнятості Олександр Ребрук, спеціалісти служби зайнятості та 10 роботодавців району. 

обговорення
обговорення

Наталія Сафронова ознайомила присутніх з роботою комісії по питанню легалізації трудових відносин з найманими працівниками у приватних підприємців в установах та організаціях. 

Олександр Ребрук зазначив, що для забезпечення свого майбутнього найманий працівник повинен вимагати від роботодавця легального оформлення трудових відносин. Наголосив, що головна мета служби зайнятості – щоб кожен українець мав достойну роботу із гідною заробітною платою, а кожен роботодавець був забезпечений кваліфікованими кадрами, які самовіддано працюють на розвиток країни. 

Надія Процик розповіла присутнім про основні аспекти, що стосуються трудового законодавства. Детально поінформувала роботодавців щодо легального оформлення працівників на роботу, своєчасній виплаті їм заробітної плати, відпускних та лікарняних. Окремо наголосила на питаннях штрафних санкцій та їх розмірах в разі порушення роботодавцями чинного законодавства.

нарада
нарада

Василь Семенюк зупинився на конкретних прикладах роботи комісії з легалізації зайнятості.

Спеціалісти Локачинської районної філії проінформували присутніх про нові інноваційні сервіси в роботі служби зайнятості, щодо надання послуг населенню і роботодавцям.

Бліц-навчання відбулось у форматі конструктивного діалогу, де кожен зрозумів, що важливіше – жити сьогоденням або ж мати впевненість у завтрашньому дні, отримуючи надійні соціальні гарантії та забезпечуючи собі майбутнє.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024