У Локачинському будинку культури відзначили День захисника України

17 Жовтня 2018, 11:00
День захисника 1256
День захисника

У районному будинку культури відзначили День захисника України.

Захід відбувся 12 жовтня, – повідомляє сектор з питань внутрішньої та інформаційної політики райдержадміністрації.

У фойє закладу представили виставку світлин «Роду козацького, землі української цвіт», пам'яті краян, які загинули в АТО, захищаючи суверенітет і цілісність України.

Розпочалися урочистості з вшанування пам’яті загиблих військовослужбовців – хвилиною мовчання та покладанням квітів до стели Героям Небесної Сотні та землякам, які загинули  на сході України.

Привітали краян зі святом голова районної державної адміністрації Віктор Дудечко, районний військовий комісар Олександр Полянко, настоятель Свято-Преображенського храму смт Локачі отець Ігор (Дружинець).

У вітаннях представники влади, військкомату, релігійні діячі відмітили, що 14 жовтня, у День річниці створення ОУН - УПА, християнського свята Покрови Божої Матері, Дня козацтва, український народ вшановує оборонців рідної землі всіх часів. Саме тому це свято для нас є символом нерозривного зв’язку поколінь і спадкоємності військових традицій, виявом поваги як до нинішніх захисників Вітчизни, так і всіх відважних ратників, які впродовж тисячоліть здобували немеркнучу славу нашому воїнству.

Звитяжні подвиги захисників Вітчизни – це ті величні сторінки багатовікової історії, які глибоко закарбовані в пам’яті нашого народу. Це справжня школа патріотизму, насамперед, у вихованні молодих людей, що обирають своєю професією військову справу, щоб служити збереженню миру – як у своїй країні, так і поза її межами.  Всім захисникам Вітчизни побажали міцного здоров’я та мирного неба над головою.

Учасникам АТО, волонтерам, вручили нагороди: медалі, нагрудні знаки, Почесні грамоти та подяки голів. Зал аплодував кожному, хто отримував нагороду, стоячи.

Патріотичний концерт для присутніх подарували аматори сцени районного будинку культури, вихованці районного будинку школяра та учні НВК «Локачинська ЗОШ І-ІІІ ст..-гімназія».

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024