Правоохоронці закликають припинити збір зникаючих першоцвітів

14 Травня 2018, 13:00
Збережи первоцвіт для майбутніх поколінь 2101
Збережи первоцвіт для майбутніх поколінь

На території Локачинського району тривають заходи під умовною назвою «Первоцвіт», направлені на припинення збору, перевезення та торгівлі зникаючими первоцвітами.

Про це інформує Локачинське відділення поліції.

Практично усі наші першоцвіти охороняються або Червоною Книгою України або регіональними Червоними списками, а деякі вже знаходяться на межі повного знищення. Серед стрімко зникаючих рідкісних першоцвітів усі види підсніжників, білоцвітів, сон-трави, диких тюльпанів, шафранів й добре відома нам черемша або цибуля ведмежа.

Відповідно до ст. 88-1 КУпАП, порушення порядку придбання чи збуту об’єктів рослинного світу тягне за собою накладення штрафу від тридцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 510 грн. до 1700 грн.) з конфіскацією об’єктів рослинного світу. Ті самі дії, вчинені в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, занесених до Червоної Книги України або які охороняються відповідно до міжнародних договорів України, тягнуть за собою накладення штрафу від ста до двохсот п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 1700 грн. до 3655 грн.)

Закликаємо всіх громадян проявити екологічну свідомість та не зривати, не купувати і не продавати перші весняні квіти заради збереження їх краси для майбутніх поколінь.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром