Чому важливо своєчасно проводити профілактичні щеплення

31 Травня 2018, 16:30
Щеплення 980
Щеплення

Нині в Локачинській амбулаторії загальної практики сімейної медицини у наявності є сім видів вакцин. Вони дозволяють попередити ряд небезпечних інфекційних захворювань та їх ускладнень, зокрема туберкульоз, дифтерію, кашлюк, правець, гепатит групи Б тощо.

Більшість вакцин призначені для дітей. Згідно з календарем щеплень їх колють від народження і до досягнення 16-ти років (загалом понад 20 разів). І хоча деякі наші краяни насторожено ставляться до таких профілактичних заходів, медики радять ними не ігнорувати.

Сестра медична Надія Ситьків, яка працює в кабінеті профщеплень Локачинської амбулаторії ЗПСМ, наголошує, що усі наявні тут вакцини є безпечними, адже попередньо пройшли сертифікацію якості ВООЗ.

«Нині ситуація з постачанням таких засобів дещо покращилась. Торік вперше отримали навіть анатоксин дифтерійно-правцевий для дорослих. До слова, близько 80 відсотків жителів Локачинщини добросовісно приводять дітей для планової вакцинації, решта ж проводить її вибірково чи взагалі ігнорує» - констатує співрозмовниця.

Тож медик нагадала, що дітей, чиї батьки з якихось причин відмовляються від цих процедур, можуть не допустити на навчання в освітніх закладах (згідно чинного законодавства).

Павло КОСТЮЧКО.

Фото автора

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024