Мешканці села на Локачинщині 11 років чекають газу

16 Вересня 2018, 13:00
Холопичани просять газу 3928
Холопичани просять газу

У Холопичах близько 11 років назад проклали труби та встановили газові стояки, однак досі не вистачає 800 тисяч, аби протягти трубу від сусіднього села.

Про це люди 13 вересня розповіли голові Волинської ОДА Олександру Савченку у ході його візиту у Локачі, – повідомляє Інформаційне Агенство ВолиньПост.

1
Холопичани протестують
Холопичани протестують

До райцентру прибула ціла делегація селян, дехто із них приніс плакати. Люди запевняють – більше не готові «їсти обіцянок», адже у селі 11 років тому закопали труби та встановили стояки, але і досі немає газопостачання.

Тоді, аби заплатити за труби селяни навіть брали кредити та залазили в борги. Та за 11 років процес не зрушився із місця – немає коштів для підведення труби від сусіднього села Маньків.

«У нас дуже велике село, багато дітей, є сільрада, школа, садочок, будинок культури але немає газу. Ми єдине село на трасі до Устилуга, де немає газу... Там вже не багато залишилося – робота проблема відсотків на 70, це ж не з нуля починати», - навперебій розповідали люди. За їхніми словами, вони вже готові до радикальних дій – навіть перекривати трасу, аби про їхню проблему почули. 

1
Холопичани протестують
Холопичани протестують

«У нас по селі є стояки, труби і все. 11 років тому ми витратили по 600 доларів на це все. Нині нам не вистачає грошей на 3 кілометри підвідної труби від Манькова до Холопич. Ця проблема тягнеться вже 11 років, і ми будемо вживати заходів, бо і дрова треба купити і наривати, а у нас гниють закопані стояки», - розповіла мешканка села Ольга Павлік.

За словами голови РДА Віктора Дудечка, є виготовлена проектно-кошторисна документація на 1, 8 млн грн. У сільському бюджеті знайдуть 400 тисяч гривень, ще 100 дасть місцевий підприємець, а ще півмільйона обіцяв нардеп Сергій Мартиняк. Тож не вистачає 800 тисяч гривень.

Холопичани протестують
Холопичани протестують

Натомість голова ОДА зауважив, що питання треба вивчити. Наразі зайві кошти в обласному бюджеті знайти важко, бо бюджет виконали лише на 101%.

«Я не заперечую, що держава має допомагати, але ви звикайте, що йде децентралізація, і ви повинні самі турбуватися про себе. Зараз я не готовий сказати, що от завтра ми почнемо щось робити, бо треба вивчити питання», - зауважив посадовець. Проте він готовий втрутитися в ситуацію. Відтак, Савченко зауважив, що разом із фахівцями вивчить документацію, та приїде у Холопичі, аби спілкуватися більш предметно.

Холопичани протестують
Холопичани протестують

«Я особисто ще раз приїду і ми поговоримо після того, як знатиму, що до чого», – резюмував посадовець. 

Холопичани протестують
Холопичани протестують

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024