Привітне: завідуюча одного з найбільших дитячих садків району розповіла, завдяки чому вдається тримати марку закладу

06 Квітня 2019, 18:00
Тетяна Калинюшко 4107
Тетяна Калинюшко
Проїжджаючи поблизу центру Привітного не можна не звернути увагу на розкішний ігровий майданчик, що виграє барвами біля місцевого дитячого садка. А переступивши поріг цього закладу, і взагалі ніби потрапляєш у якийсь казковий світ.
Куди не глянь – скрізь рукодільні картини, різні аплікації, оригінальні вироби. Тут приємно перебувати вже з першої хвилини, бо атмосфера просто зачаровує.
Створити максимально сприятливі й комфортні умови для навчання і відпочинку дітей – першочергове завдання, яке ставить перед собою та очолюваним колективом завідуюча ДНЗ Тетяна Калинюшко. Хоча, як зізнається, підтримувати марку в нинішніх фінансових умовах непросто.
3
Загалом в дошкільному закладі нині працює одинадцять людей, троє з яких – сезонні працівники. Рушійною силою колективу є молоді та креативні вихователі – Алла Самчук, Марія Костюкевич та Ольга Березюк.
Відвідує садочок 41 вихованець, в тому числі по одній дитині з Коритниці та Защитова. Між тим, громіздке двоповерхове приміщення використовується лише частково.
«Наприкінці 80-х років, коли в селі ще працювали потужні сільськогосподарські підприємства і було більше населення, у нас діяло аж чотири вікові групи, а тепер – тільки дві. Структура закладу типова: є ігрова кімната, спальня, санвузол, роздягальня, харчоблок. Окремо крило ми пристосували під фізкультурний та музичний зали» – інформує пані Тетяна, проводячи для мене екскурсію.
Куди не зайди – скрізь гарно й затишно. Завідуюча зізнається: аби підтримувати заклад в належному стані, часто відвідує сесії сільської ради і просить на різні потреби матеріальної підтримки.
«Сільський голова Ігор Красовський і депутати сприяють оперативному вирішенню більшості наявних проблем. Торік, скажімо, за кошти місцевого бюджету закупили дитячу постільну білизну, посуд в достатній кількості, кухонну стінку, водонагрівач для харчоблоку та миття посуду у групах. Також, що не менш важливо, відремонтовано каналізацію та встановлено новий твердопаливний котел вартістю 30 тисяч гривень» – говорить далі керівник ДНЗ.
А дещо раніше було проведено й інші енергоощадні заходи. Зокрема, усі вікна замінено на металопластикові (при фінансовій підтримці сільської ради та благодійників). Також спільними зусиллями персоналу замуровано деякі віконні отвори, доставлено ребра до батарей.
«Та, попри усі ці важливі напрацювання, нині нам конче потрібен капітальний ремонт теплотраси, зокрема – заміна центральної труби. А ще не завадила б пральна машинка-автомат, бо стара вже майже використала свій ресурс» – бідкається співрозмовниця.
Варто відмітити, що матеріально-технічна база в ДНЗ поновлюється й за рахунок благодійників (попередньо виграно уже три проекти). Так, за підтримки благодійного фонду «Тільки разом», нещодавно придбано в обидві вікові групи добротні дитячі меблі: вісім столиків і сорок стільців, дитячу стінку та кухню, іграшкові магазин, паркінг. Чимало усіляких забавлянок для малечі подарував губернатор області Олександр Савченко, який взимку особисто відвідав заклад.
Завідуюча наголошує, що деякі корисні справи у «Дзвіночку» втілюються й за батьківські внески. Торік, приміром, у групи було придбано якісне килимове покриття та вхідні пластикові двері. Дбають тати і мами, щоб їхні чада мали нові іграшки, приносять овочі для малечі. До речі, торік натуральні норми по харчуванню виконано на 80 відсотків.
2
Мало який садочок району може похвалитись таким розкішним ігровим майданчиком, як в Привітному. Малечі тут дійсно є де розігнатись і весело провести час. Альпійські гірки, декоративний тинок, дерев’яний млинок, місток, дві пісочниці тощо – тут, як зауважує Тетяна Калинюшко, усе зроблено силами персоналу закладу і батьків. Аби це майно не нищила місцева молодь (раніше таке вже траплялося неодноразово), на території нещодавно встановили камери відеоспостереження. Тепер завідуюча, не виходячи зі свого кабінету, бачить на моніторі, що відбувається навкруги. Це, зі слів пані Тетяни, дуже зручно, адже апаратура дозволяє робити запис відео і у вихідні.
Привітненський «Дзвіночок» – в надійних руках. І саме цей заклад, де дійсно працюють професіонали своєї справи – креативні і завзяті люди, є гордістю центру об’єднаної територіальної громади.
Павло КОСТЮЧКО
Фото автора
Коментарі
08 Квітня 2019, 01:01
Молодці! Так тримати! Головне_ розуміння і підтримка місцевої влади і громади.
08 Квітня 2019, 01:48
Гарний керівник,чудова мама та бабуся і просто хороша людина!!!
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024