Без них не обійтися ні лікарям, ні пацієнтам

10 Травня 2018, 17:00
Зліва направо: Надія Ситьків, Лариса Ройчук, Валентина Мазяр, Руслана Шевчук, Наталія Гущук, Інна Хом’як, Тетяна Гаврисюк. 2451
Зліва направо: Надія Ситьків, Лариса Ройчук, Валентина Мазяр, Руслана Шевчук, Наталія Гущук, Інна Хом’як, Тетяна Гаврисюк.

Наше одужання в медичних закладах залежить від злагодженої і професійної роботи медичних сестер, які є правою рукою лікаря.

В Локачинській амбулаторії загальної практики сімейної медицини нині працює сім сестер медичних, це – Лариса Ройчук, Наталія Киричук, Руслана Шевчук, Надія Ситьків, Тетяна Гаврисюк, Наталія Гущук та Інна Хом’як. Вони допомагають проводити амбулаторний прийом хворих, за необхідності вимірюють пацієнтам артеріальний тиск, ведуть медичну документацію і багато чого іншого.

Очолює цей невеличкий колектив, а ще – координує роботою Затурцівської і Привітненської лікарських амбулаторій та 45-ти фельдшерсько-акушерських пунктів району, головна сестра медична Валентина Мазяр. Жінка каже, що в зв’язку з впровадженням реформи первинної медицини обов’язків у них дещо побільшало.

 – Як і планувалось, з квітня краяни активно підписують декларації з сімейними лікарями, тож додаткове навантаження лягає й на плечі середнього медичного персоналу. Медсестри вносять персональні дані пацієнтів у систему E-health. Усі вони попередньо пройшли комп’ютерні курси. Також уміють проводити електрокардіограму і ряд інших важливих маніпуляцій та процедур. – розповідає Валентина Михайлівна.

Слід відмітити, що за останній час на роботу в Локачинську амбулаторію прийшло три молоді спеціалісти. Найдосвідченіша ж медсестра тут Лариса Іванівна Ройчук, яка має 35 років стажу.

Павло КОСТЮЧКО.

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024