Не падати духом: для уродженки Маркович та її сина помічником у цьому є миловаріння. Блог

22 Червня 2018, 11:00
Світлана та Андрій 5113
Світлана та Андрій

Часто думаємо, що незвичайні здібності десь там, у когось, у «знайомого знайомих»... Зазвичай і не підозрюємо, що цей талант виношує людина, яка проживає зовсім поруч, з якою знайомий десятки літ і ходиш одними і тими ж стежками.

Нещодавно, замовляючи натуральне мило через Інтернет, зустріла інформацію, де свої послуги пропонує Світлана Мартинюк, моя односельчанка.

2
Світлана та Андрій
Світлана та Андрій

Світлана народилась і виросла в Марковичах, в сім’ї Василя та Галини Вронських. Нині зі своїм сином Андрієм проживає в Луцьку. Саме у них я і зробила замовлення.

Коли ж отримала мило, то сказати, що була вражена – нічого не сказати. Адже, по-перше, це мило було не таким, як ми звикли його бачити – прямокутної чи овальної форми, а у вигляді відомих мультяшних персонажів, квітів, шматочків торта, різних видів фруктів, ягід, тваринок, медових сот, різноманітних прикрас... Окрім привабливої форми, кожен з цих виробів має приголомшливий аромат. А найголовнішим було те, що ці незвичайні і такі доступні за ціною мила є екологічно чистими, бо виготовлені з натуральних складників.

Тренінг
Тренінг

Мило
Мило

Тому одразу члени моєї сім’ї, користуючись цим милом, відчули, як шкіра стає шовковистою, ніжною, гладенькою. Придбавши таку річ, до звичайного мила повертатися вже не хочеться. Дякуючи за чудодійну продукцію, цікавлюсь у Світлани, чому ж спала на думку ідея зайнятись миловарінням. Адже знаю, що вона має основне місце роботи, працюючи за фахом.

1
Мило
Мило

Мило
Мило

Виявляється, виготовляти мило їй запропонував син Андрій. 4 роки тому із сином Світлани стався нещасний випадок. Купаючись в ставку, він невдало пірнув та пошкодив шийні хребці. Прикра випадковість відібрала у Андрія здоров’я і здатність ходити. Проте рук він не опустив. З часом надумав, що робитиме мило і буде його продавати. І це ж заняття слугуватиме для нього терапією та наповнюватиме сімейний бюджет.

Мило
Мило

Вирішив, що вилучені кошти підуть на реабілітацію (на відновлення здоров’я Андрію потрібно близько 500 доларів щомісячно). Відтоді хлопець вигадує дизайн своїх виробів. Мильну основу замовляє в інтернеті. Щоб мило вийшло запашним, додає до нього різноманітні натуральні олійки та гліцерин. Оскільки Андрію не під силу фізично зробити все це самому, то у всьому допомагає мама.

«Тим більше мамі завжди подобалося виготовляти свічки, вона захоплювалася цим, » – каже Андрій.

«Фактично син змусив мене робити те мило. А тепер я отримую від цього силу-силенну задоволення», – розповідає Світлана.

«Чи багато маєте замовлень?» – «Замовлення є постійно, бо люди рекомендують наші вироби один одному, оцінивши їх якість і користь. Багато замовлень надходить з Києва, Львова, Івано-Франківська. Було чимало і від української діаспори Польщі та США, Ізраїлю, Франції та Німеччини» – каже моя співрозмовниця.

Мило
Мило

1
Скраб
Скраб

Ознайомитись та придбати ексклюзивну продукцію ручної роботи можна на сайті Андрія, що має назву – Мило «VAM». «Найбільше, що потрібно, аби все вдалось – це любити свою справу», - ділиться досвідом майстриня-миловар Світлана Мартинюк. Про свою продукцію (а її асортимент сьогодні налічує десятки найменувань: мило для дітей, жінок, чоловіків, рідке мило, свічки, скраби для тіла...) розповідає з великою любов’ю і ніжністю.

Рідке мило
Рідке мило

1
Мило
Мило

Світлана нині ще й проводить майстер-класи, де знайомить дорослих та дітей з новим видом творчості – миловарінням. На таких заняттях бажаючі вчаться виготовляти мило власноруч, отримуючи при цьому море позитивних емоцій.

«Нас підтримують стільки небайдужих людей, що ми просто не маємо права здаватись. Ми й справді не очікували такої потужної підтримки. Ця віра людей стала для нас великою опорою», - каже Андрій.

На сьогодні він вже може сидіти, відчуває ноги.

Мило
Мило

 

«Знаю, що для того, аби досягнути результату, треба довго і потужно працювати! А головне не впасти духом, інакше всі старання будуть марними. Тому я рухаюся вперед. І найкращим помічником у цьому є наше улюблене заняття – миловаріння»,- вважає Андрій.

І роблять це Світлана і її син з великим задоволенням, вкладаючи у свої роботи не тільки наполегливість і вміння, а й велику-велику любов.

Людмила МЕЛЬНИЧУК

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39