«Щаслива у своїй професії», – локачинська медсестра розповіла про трудові будні

13 Травня 2019, 13:30
2256

Наталія Киричук – сестра медична (педіатрична) Локачинської амбулаторії загальної практики сімейної медицини.

За словами жінки, відпочинок та спокій, відтоді як присвятила життя медицині, тільки в думках та мріях, бо ж проблеми зі здоров’ям у дітей не вибирають робочого часу, підступно і зовсім неочікувано заявляючи про себе, – пише Локачинська районна газета.

Під опікою Наталії Миколаївни 600 дітей віком до 18 років, з них – 30 малят до одного року. Жінка каже, що хвороби маленьких пацієнтів змушують хвилюватися найбільше. Проте, дає лад усьому без нарікань та особливих труднощів, дивлячись на життя тільки з оптимізмом. Ну і 23 роки роботи у медицині говорять про те, що досвід має неабиякий.

«Мама ще з дитинства «бачила» мене у білому халаті. А я й не проти була, бо завжди мріяла лікувати людей. Закінчила медичний клас Нововолинського ліцею-інтернату, пізніше – медучилище в Луцьку. Пригадується, коли прийшла на роботу у дитяче відділення Локачинської райлікарні, Людмила Миколаївна Корнієвич (на її місце я прийшла працювати) сказала: «Знаєш, це така посада, що тобі ті діти будуть снитися». А я не розуміла чому саме і не вірила. Тепер знаю, що усе почуте – правда. Так і є: сняться, особливо проблемні, – зізнається медсестра.

Акушерка за спеціальністю, вона жодного разу не пошкодувала, що працює медсестрою у дитячій поліклініці. Бо лежить душа до цієї справи. Майже все життя, як каже, працює з дітьми, дбаючи про їх здоров’я.

«Мені дуже повезло з лікарями – Галиною Леонідівною Ковалик та Миколою Федоровичем Шульгою. Вони завжди підкажуть, допоможуть. А ще склалося так, що раніше працювала в реанімації, неврології, дитячому відділенні – то все мої уроки. І, взагалі, це така професія, коли вчитися треба постійно. Як збагачується досвід, то і в роботі набагато легше, – ділиться співрозмовниця.

Цікавилась я і скільки хворих дітей побувало на прийомі та з якими проблемами найчастіше звертаються сьогодні.

«Як медогляд проходить – у травні-липні, то, буває, і до 60 дітей на день приймаємо. Сьогодні, наприклад, мали 20 звернень. Зазвичай, в середньому, так і є щодня.  Найчастіше приходять пацієнти зі скаргами на простудні захворювання та вірусні інфекції. В поодиноких випадках звертаються і хворі на кір, – констатує Наталія Миколаївна.

Нашу розмову час від часу перебивали телефонні дзвінки. На адресу пані Наталії звучали вітання з днем народження. Цього дня, як зізналась іменинниця, хороші слова чула не тільки від рідних, знайомих, колег, а й від вдячних пацієнтів та їх батьків. І це для неї особливо було приємно.

Отакі вони – робочі дні медсестри, яка лікує, радить, переживає за дітей, як за своїх рідних, радіє їхньому одужанню, ніколи не скаржиться на труднощі в роботі та завжди пишається обраною професією.

Людмила Мельничук
Фото автора

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024