Букети, які хочеться з'їсти: затурчанка розповіла про фуд-флористику та найоригінальніші замовлення

14 Червня 2021, 16:29
Катерина Приступа 9701
Катерина Приступа

Затурчанці Катерині Приступі – 23, дівчина вже декілька років захоплюється фуд-флористикою, за цей час вдалося створити близько ста оригінальних букетів з їжі та квітів.

Більше про себе, власні захоплення, роботу та розвиток у цій сфері Катерина розповіла журналістці Район.Локачі.

– Як так вийшло, що зараз твоє хобі – створення таких оригінальних букетів? Знаю, що освіта, яку ти здобувала, зовсім з цим не пов’язана.

– Я ще з дитинства любила творчу роботу, мене завжди приваблювало щось нове, оригінальне, цікаве. На третьому курсі в університеті, я почала  цікавилась різноманітними онлайн майстер-класами, курсами флористики та фуд-флористики.

Вже через деякий час я самостійно почала створювати букети. Моїм дебютом став чоловічий м‘ясний букет.

– Ти вже мала можливість пройти якісь фахові майстер-класи чи курси?

– Скоріше онлайн майстер-класи з інших країн (зокрема Білорусія, там фуд-флористика вже давно на високому рівні). До курсів «руки не дійшли». В майбутньому дуже хочу відвідати бажані курси у Львові.

– Чи важко було опановувати саме таку діяльність і скільки букетів тобі вже вдалося створити?

– Створювати такі букети було не важко, от тільки це займає трохи часу. В середньому дві години на одну роботу.

Були такі випадки, що доводилось працювати й по три години над одним виробом. Про кількість важко сказати, адже бувають такі випадки, коли й сфотографувати не встигаю букет чи композицію. Думаю, це приблизно 80 – 100 робіт.

 Немало!

– Насправді вважаю,  що це невелика кількість, адже зараз це лише моє хобі. За такі речі я берусь лише тоді, коли маю вільний час.

– А які букети замовляють найчастіше?

– Найчастіше виконую чоловічі м‘ясні та пивні букети. Користуються популярністю також мої композиції з квітів та цукерок.

– Розкажи про своє найоригінальніше замовлення, або те, яке найбільше запам’яталося?

– Найбільше запам‘яталась фруктово-квіткова композиція в ананасі. Довелось просидіти над нею понад три години, але кінцевий результат того вартий і можу з впевненістю сказати, що технічно це моя найважча робота.

– На які події зазвичай замовляють такі букети?

– Це звісно ж, Дні Народження та ювілеї, і я радію, що стаю частинкою свята.

 Чи є у планах подальший розвиток у фуд-флористиці? Можливо, думала над тим, аби перетворити це захоплення в основний вид діяльності?

Про подальший розвиток важко сказати, адже не люблю загадувати наперед та будувати грандіозні плани. Поки що не думала перетворити це в основний вид діяльності, адже маю роботу, яка приносить мені також величезне задоволення. 

Така творчість вимагає багато натхнення, енергії та уяви, тому мені більше подобається творити коли є час та бажання, та все ж стараюсь нікому не відмовляти.

– Якщо я не помиляюся, твоя робота також пов’язана зі створенням букетів?

– Так,  але зазвичай це просто композиції та букети зі свіжих квітів.

– Знаю про ще одне твоє захоплення – орхідеями, як давно цим займаєшся і скільки їх у тебе вже назбиралося, якщо не секрет?

– Моє захоплення орхідеями розпочалося ще у 2016 році, тоді ж і у мене з‘явилась перша «підопічна». Про точну кількість фаленопсисів у моїй колекції сказати важко, адже половина рослинок живе у моєї матусі вдома, а інша половина зі мною. Це, мабуть, моя нездійснена мрія – звести усі орхідеї в одне місце (посміхається, – ред.).

Приблизна кількість моєї колекції налічує близько 45-50 орхідей, і я впевнена, що це тільки початок.

– Щоб ти могла порадити людям, які дуже хочуть спробувати себе у фуд-флористиці?

– Усім, хто починає або хоче почати, раджу чим побільше працювати, робити щось нове, таке, яке ще ніхто не робив попередньо. Опановувати онлайн нові техніки та майстер-класи, адже тепер це дуже доступно.

 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024