Історії про людей Локачинщини, які найбільше читали у 2021 році

24 Грудня 2021, 18:31
Найцікавіші історії 2021 4105
Найцікавіші історії 2021

У 2021 році було багато мотивуючих, життєрадісних і, однозначно, творчих історій про жителів та жительок Локачинщини. 

Видання Район.Локачі зібрало найцікавіші та найрейтинговіші матеріали про людей, аби пригадати, яким був цей рік!

Найцікавішою історією стала участь локачанина, шеф-кухаря, власника піцерії «Pizza Con te», Вови Юрина у шоу «Мастер Шеф Професіонали». Статтю переглянули понад 14 тисяч разів. 

Житель Локачів у свої 34 роки став шеф-кухарем, отримав досвід на багатьох кухнях волинських закладів, а перед пандемією в Україні – відкрив власну невелику, але однозначно затишну, піцерію у Локачах. 

Про проєкт, який виходить в ефірі на одному з українських телеканалів, локачинський шеф-кухар ніколи не думав, але коли запросили, вирішив приїхати. 

Для нашого видання Володимир розповів більше про знайомство з кухнею, досвід у волинських закладах, початок власної історії у Локачах, історію «Pizza Con te», участь у шоу «Мастер Шеф Професіонали», власні принципи, чому не вірити кухарям, про те, хто готує вдома, перспективи життя у Локачах, професійних кухарів в Україні та профільну освіту. 

Понад 6,5 тисяч переглядів зібрав матеріал про захоплення уродженки Затурців Катерини Приступи. Дівчина вже декілька років захоплюється фуд-флористикою. За цей час їй вдалося створити близько ста оригінальних букетів з їжі та квітів.

Для Район.Локачі Катя розказала про найбільш популярні та оригінальні букети, на які події замовляють такі вироби та що потрібно знати тим, хто хоче спробувати себе у фуд-флористиці. 

Стаття про різдвяні віншування, або Як «Загорівчанка» підкорює серця і в режимі онлайн зібрала понад 4,4 тисячі переглядів. 

Фольклор з усіма його місцевими особливостями та колоритом – це давня візитівка села Загорів. Уміння до тонкощів відтворити на сцені звичаї та обряди своїх предків тут передається з покоління в покоління.

Виступав цей фольклорно-етнографічний ансамбль не тільки у своєму селі, а й на районній та обласних сценах. Загорівська діалектична говірка разом зі старовинним вбранням створюють неймовірну атмосферу, переносячи глядача у далекі шістдесяті-сімдесяті роки. Читайте більше про історію «Загорівчанки». 

Історія дівчини з Затурців, яка виросла у творчій родині Дацюків і з ранніх років полюбила малювати, – зібрала понад 4,4 тисячі переглядів. 

Художниці Олені Звягінцевій – 32 роки, вона мешканка Затурців, і з самого дитинства тісно пов'язала своє життя з мистецтвом.

Азів її навчили старші, саме вдома їй і «прищепили» любов до мистецтва. Дідусь Олени, Євген Дацюк, художник-самоучка і, кажуть, має талант від природи. Бабуся ж була вихователькою у дитсадку. 

Вдома створили для дівчини відповідну атмосферу: великі колекції книг про мистецтво та художньої літератури. Мама, тітки та дядько теж близькі до мистецтва. Вони й стали для Оленки та її сестер хорошими вчителями у дитинстві.

Про портрети, ікони, картини, розписи, власні виставки та творче дитинство Олени – дізнавайтеся у матеріалі. 

22 лютого цього року, школу у Павловичах очолила Наталія Зіновіївна Дудка. Історію про керівницю люди переглянули понад 4,2 тисячі разів. 

Про освітні процеси, колектив, навчання у час пандемії, плани та досягнення, директорка поділилася із журналісткою видання Район.Локачі.

Понад 3,8 тисячі переглядів зібрала «солодка» історія уродженки Локачинщини, торти якої прикрасили понад 1000 урочистих подій. 

Пекти на замовлення Світлана Торчинська почала три роки тому, проте встигла прикрасити своїми солодкими витворами уже більше тисячі як сімейних свят, так і гучних урочистих подій. 

Випікання тортів вона називає справою свого життя, хоча іще зовсім недавно думала, що це не для неї.

Майстриня з Манькова цього року познайомила нас з писанкарством та поділилася секретами цього давнього мистецтва. Матеріал про мисткиню переглянули понад 3,6 тисячі разів. 

Олені Барчук – 23, і вже декілька років вона створює неймовірні та оригінальні писанки. Вона розповіла Район.Локачі про свій шлях у цьому напрямку та привідкрила завісу ідеальних писанок для наших читачів.

Матеріал про керівницю гуртків Локачинського районного будинку школяра, яка вчить дітей творити дивовижі із підручних матеріалів: шматків тканини, ниток, кави, трави та навіть кукурудзиння, зібрав понад 3,5 тисячі переглядів. 

За посиланням – історія Аліни Фордюк та фоторепортаж із її майстер-класу. 

Також пропонуємо вам прочитати, що найбільше читали у 2020 році на Район.Локачі. 

Підписуйтеся на Район.Локачі у фейсбуці, де оперативно оновлюється інформація та приєднуйтеся до нас в інстаграмі, де лише найцікавіші новини та анонси подій.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024