Михайло Вронський з Маркович, який навчався за програмою «Подвійний диплом», зараз працює у Польщі

16 Грудня 2019, 09:41
3226

Випускником одночасно двох вищих навчальних закладів – польського університету імені Яна Длугоша та Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, нещодавно став житель Маркович Михайло Вронський.

Навчався хлопець в рамках програми «Подвійний диплом», здобувши спеціальності «Фізична терапія» (у Польщі) та «Фізична реабілітація» (у Луцьку). Про це пише журналістка Людмила Мельничук Богута.

Ідея подвійного навчання поміж польським та волинським вишами на безкоштовній формі, над втіленням якої тривалий час працював проректор СНУ Анатолій Цьось, стартувала у 2015 році. Цією нагодою і скористався другокурсник Михайло разом із двома своїми одногрупниками. Наступних 4 роки студенти навчалися у двох вишах позмінно – по кілька місяців в Польщі та в Луцьку.

І ось, ставши першими випускниками навчання за цією програмою, отримали дипломи, що відкривають для таких спеціалістів європейські перспективи.

1

«Найперше, що я хочу побажати студентам з України – не боятися використати таку можливість. Тому що саме в подібних моментах – поїхати чи ні, прогнозується наше подальше життя. Свого часу я прийняв важливе для себе рішення і дуже цим задоволений», – каже Михайло Вронський.

Нині Михайло працює фізичним терапевтом у готелі Atol, що знаходиться у відомому курортному місті Свіноуйсьце Західнопоморського воєводства Польщі.

Діяльність спрямована на запобігання, стабілізацію, поліпшення або відновлення порушень структур та функцій організму, що виникли внаслідок різних хвороб та травм. Так як пацієнти приїжджають сюди з різних куточків світу, окрім професійних знань та індивідуального підходу до кожного, потрібні знання польської, англійської, німецької мов.

2

Спілкування з людьми різних культур та національностей до вподоби молодому спеціалісту. Проте найбільшим задоволенням, за словами Михайла, є необхідні знання, отримані завдяки програмі «Подвійний диплом» та можливість сприяти покращенню стану здоров’я і якості життя своїх пацієнтів. А від того, що допомагає іншим, як зізнається, і сам почувається щасливим.

Людмила МЕЛЬНИЧУК

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024