До п'ятої річниці Національної Поліції України: як працює Локачинське відділення

04 Липня 2020, 12:20
Як працює Локачинське відділення 7080
Як працює Локачинське відділення

Національна Поліція України цьогоріч відзначає п’яту річницю від дня створення.

З цього приводу журналістка Район.Локачі поспілкувалася з начальником Локачинського відділення поліції Анатолієм Дружуком.

Бути поліцейським – означає щодня допомагати іншим

Головний поліцейський району, перш за все, подякував працівникам Локачинського відділення за щоденну працю, адже їхня робота дійсно заслуговує на повагу та подяку:

«Дякую за те, що ми робимо кожного дня. Бажаю витримки, як і поліцейським так і їхнім сім’ям, адже через карантин, ми постійно на роботі – з 8:00 по 20:00, посилений варіант несення служби», – розповідає Анатолій Дружук.

Читайте також: Затурці: як працюється першому в районі поліцейському офіцеру громади.

Поліцейський автомбіль
Поліцейський автомбіль

Саме поліцейські щодня реагують на звернення людей, допомагають населенню, вирішують складні життєві ситуації, розкривають злочини та інші правопорушення. Від ефективності та швидкості реагування і залежить довіра жителів району до поліції.

«У це свято вкотре дякую колективу, владі, яка постійно підтримує, та людям, які до нас звертаються, розуміють нашу роботу та довіряють нам», – каже головний поліцейський району.

У чому полягає робота поліцейських району

У Локачинському відділені по штату є 42 працівники. Тут є група реагування. Вона складається з чергової частини, яка працює цілодобово, а також патрульного наряду, який реагує на усі повідомлення з лінії «102»,  щоденно контролює дотримання правил дорожнього руху, правопорушення у громадських місцях, виїжджає до сімейних насильників, власників зброї, осіб, які знаходяться під адміністративним наглядом, та тих, кому обрали певні запобіжні заходи.  Саме патрульні повинні бути усюди першими.

Читайте також: Локачинських дільничних поліцейських привітали з професійним святом.

Також у Локачинській поліції є слідче відділення та відділення дізнання, яке розпочало свою роботу з 1 липня.

Читайте також: З 1 липня в Україні запрацює інститут кримінальних проступків.

У районі є карний розшук, тут розкривають майнові, тяжкі та особливо тяжкі злочини. 

Є й сектор превенції, куди входять дільничні офіцери поліції та офіцер громади, який на Локачинщині є у Затурцівській ОТГ. Ювенальна превенція  займається профілактикою серед неповнолітніх та сімей з дітьми, які опинилися у складних життєвих ситуаціях. У відділені є й технічні працівники, персонал, що обслуговує та діловод.

Читайте також: Поліцейській Локачинщини вручили Подяку та Старша інспекторка з ювенальної превенції Локачинського відділення поліції розповіла про особливості роботи.

Анатолій Дружук, очолює поліцію Локачинщини ще з березня цього року,  спочатку виконував обов’язки, а з 28 травня його призначили начальником відділення.

Поліцейський живе у Володимирі-Волинському, ще з 2002 року служив у міліції, а з 2015 у поліції, тому має досвіду у правоохоронних органах та органах внутрішніх справ майже 18 років.

Анатолій Анатолійович закінчив вище професійне училище у Володимирі-Волинському, після цього вступив у Донецький юридичний інститут, стаціонарно був курсантом, а після випуску працював на різних посадах. Це й органи слідства Володимира-Волинського, був начальником слідчого відділення Любомльського відділення міліції, тоді очолив і Любомльський відділ поліції, після того перевівся у Турійське відділення. 

Читайте також: Інтерв'ю з головним поліцейським району про коронавірус, шахрайства та офіцера громади.

Служба у поліції – це відповідальність

Правоохоронець каже, що їхня робота полягає у тому, аби допомагати людям. Приємно розкривати й резонансні справи. Анатолій Дружук пригадує історії, які закарбувалися у пам’яті.

Як розповідає, коли працював начальником відділу поліції у Любомлі, вдалося задокументувати організовану групу, яка займалася розбійними нападами. Це була дуже клопітка, щоденна робота, яка тривала майже пів року. 

Також пригадує і про випадок, який трапився у Турійську.

«Жінка зарізала свого чоловіка, а нам сказала, що він зробив це сам. І обставини були такі, що могло бути дійсно так, але насторожило те, що ми не змогли знайти ніж», – каже поліцейський.

Розповідає, що тоді вирішили застосувати поліграф, звичайно ж за згодою жінки. Поліграфолог, який і проводив інтерв’ю, дуже чітко зміг визначити деталі та те, що це дійсно скоїла жінка. У той же день вона зізналася у поліції про вбивство.

«Слідчі поїхали на місце події, де провели слідчий експеримент і вона показала де сховала ніж, а саме в каністрі з маслом. Жінку засудили», – додає.

Щодо Локач, то тут криміногенна ситуація контрольована. Якщо стаються злочини то вони не набирають ані постійної серійності, ані масовості.

За останній час, поліцейським району вдалося розкрити справу серійних крадіжок у Затурцях. У помешканнях та магазині викрадали як і майно, харчування так і матеріальні цінності.

Читайте також: В Затурцях орудували грабіжники та Локачинський правоохоронець розповів, як уберегтися від грабіжників.

Розкрили чотири факти крадіжок у Локачах та збут зброї та боєприпасів у районі.

Поліцейським вдалося оперативно розкрити справу щодо викрадення автомобіля у Крухиничах та розшукати усіх цьогорічних безвісти зниклих жителів Локачинського району.

Читайте також: Локачинські поліцейські відшукали пенсіонерку, яка пішла з дому та не повернуласяЖителя Локачинщини, якого декілька тижнів розшукували, повернули рідним та Знайшли чоловіка, який викрав автомобіль у Крухиничах.

Робота поліцейських та карантин

Робота поліцейських під час пандемії, полягає й у контролі правил карантину.

«Ми це робимо спільно з місцевою владою, з Держспоживслужбою, лікарями»,  – розповідає Анатолій Дружук.

Чоловік додає, що зараз велика заслуга лікарів, які на передовій, а поліцейські йдуть поряд. Адже вони щоденно контролюють, контактують з населенням, виїжджають на виклики.

Читайте також: Локачанам нагадують про відповідальність за порушення правил карантину.

«І тут знову дякую колективу, адже ніхто цього не боїться, всі з гідністю та честю виконують свою місію, як тільки запровадили карантин ніхто не пішов на лікарняні та у відпустку», – розповідає поліцейський.

Розуміння людей до роботи поліцейських під час карантину також відіграє важливу роль.

«Я особисто налаштовую підлеглих одразу не карати, а превентивно спілкуватися з людьми. Людей же закликаємо берегтися, адже зараз є певні ускладнення. Масковий режим у громадських місцях, безпечна дистанція та дезінфекція рук – це те, про що не повинні забувати», – завершує головний поліцейський Локачинщини.

Читайте також: Анатолій Дружук розповів про роботу поліції Локачинщини під час карантину.

1

Іра ВЕТЛЯНЧУК

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024