Територія краси сімейства Хохлових: як подружжя локачан втілило давню мрію

27 Вересня 2020, 11:30
6768

Якісне обслуговування населення та індивідуальний підхід до клієнта – запорука успіху у будь-якій підприємницькій діяльності, зокрема і у сфері послуг. Якщо ж присутні ці дві складові, то й конкуренція нестрашна. Так вважає подружжя Олександра і Валентини Хохлових, яке нещодавно відкрило в нашому селищі сімейну перукарню. Власне, це для них стало не просто заробітком, а втіленням давньої мрії, реалізацію свого покликання.

Два перукарі в одній сім’ї – чи не за дуже? Хто у кого вчиться і як ділять клієнтів? Питання для інтерв’ю у мене мимоволі народжуються вже дорогою до перукарні «Фрізель». Знаходиться вона на першому поверсі однієї з місцевих багатоповерхівок. Поспілкуватися з Хохловими вирішив, не відриваючи їх від робочих місць. Та і навряд чи вийшло б, адже відвідувачі сюди записуються на кілька днів вперед.

В компактному кабінеті затишно, грає легка музика. Для тих, хто чекає своєї черги на стрижку, власники встановили зручні диванчики. На такому вмощуюсь і я. Спостерігати за подружжям в роботі ну дуже цікаво: постійно щось підказують одне одному, радяться, жартують. І хоча за день, як кажуть, добряче треба натупцюватись – втому цю називають радше приємною.

Читайте також: Як локачанці вдалося відкрити прибуткову «Крамничку декору».

«Працюємо, зазвичай, аж до вечора, маючи лише один вихідний – неділю. Та усе дається легко, із задоволенням. Намагаємось обслуговувати клієнтів так, щоб вони хотіли сюди знов повертатись. Підстригаємо без поспіху, скрупульозно. Завжди прислухаємось до індивідуальних побажань кожного – будь це вибаглива дівчина чи поважна панянка, молодий стиляга або просто дядько із села. До речі, серед моїх клієнтів – більшість жінок, хоча себе асоціюю з майстром чоловічого залу», – ділиться Олександр.

1

Читайте також: «Я вчилася в усіх: конкурентів, покупців, партнерів»: як локачанка стала власницею «Корчми».

«Маючи двійко власних дітей, ми легко знаходимо підхід і до чужої малечі, яка не дуже любить підстригатись. Буває, і мультиками маленьких клієнтів забавляємо (спеціально встановили в перукарні плазмовий телевізор), пригощаємо солодощами. А взагалі відвідувачів з чоловіком не ділимо, ну хіба що комусь принципово, в чиє крісло сісти», – додає Валентина.

Дівчата, які цього дня прийшли до Хохлових навести марафет, підтверджують усе сказане… Будучи постійними клієнтками цієї перукарні, вони вже й багатьох знайомих сюди «переманили».

«В «Фрізелі» завжди зрозуміють з пів слова – прийшла ти сюди просто підстригтись, пофарбувати волосся чи зробити ефектну укладку спеціально до якоїсь урочистості. Тут вдало підкинуть ідею й щодо кардинальної зміни іміджу. Якщо є бажання можна погортати журнали з модними зачісками», – каже одна із жінок.

Читайте також: Молодий підприємець з Локач Анатолій Шуклін розповів, чому дорожить довірою клієнтів та репутацією своєї родини.

«А мене дуже підкупляє тепле ставлення, ввічливість перукарів. Вони знайдуть спільну мову з кожним. До речі, Саша і Валя одні з небагатьох в Локачах, хто стриже дошкільнят. Як до іншої перукарні ходили, то син боявся, щоб бува, вуха не відстригли. А тут – жодних проблем. Чудові спеціалісти, справжня знахідка для нашого селища», – додає інша відвідувачка.

Те, що Хохлові нині майже увесь час проводять разом на роботі, їм до душі. До речі, колись саме спеціальність перукаря поєднала цих двох людей. Як розповідають, познайомились на вступних іспитах в Луцьке професійно-технічне училище і навіть згодом жили в одному гуртожитку. Одружилися Олександр і Валентина ще під час навчання. Проте, жоден з них так і не реалізував себе у згаданій сфері.

Читайте також: Сім'я Кукевичів з Колпитова поділилася секретами вирощування розсади овочів та квітів.

«Ще донедавна я працював землевпорядником в селищній раді, а дружина – продавцем у магазині. Ножиці до рук брали хіба, як хтось з рідних чи друзів попросить. Про власну перукарню мріяли ще зі студентських років, але втілили цей задум тільки тепер. Аби закупити дороговартісне перукарське обладнання, орендувати окреме приміщення нам з дружиною довелось розрахуватись з роботи і на кілька місяців податись на заробітки до Польщі», – констатує Олександр.

Відчувши усі складнощі започаткування власної справи, подружжя Хохлових дорожить репутацією свого закладу. Для прикладу, тут завжди ідуть назустріч клієнтам, яким потрібна термінова стрижка чи укладка (таких обслуговують позачергово). А для малозабезпечених людей передбачили хороші знижки. В недалекій перспективі в цій перукарні планують й розширити асортимент хімпрепаратів і оновити обладнання, а ще – облаштувати робоче місце для майстра манікюру.

Читайте також: У Локачах відкрили крамничку з виробами мила ручної роботи.

Переконаний, що з таким підходом до роботи в Олександра і Валентини усе вийде. Своїм прикладом це подружжя доводить: аби був хороший результат, треба любити те, чим займаєшся.

Павло КОСТЮЧКО

Фото автора

Коментарі
27 Вересня 2020, 17:16
Щиро радію за таких, як ви.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024