Стати журналістом: локачанам розповіли, як писати новини, що таке блог та чому варто висвітлювати історії успіху

07 Лютого 2018, 14:02
Охочі відвідати презентацію онлайн-видання 2054
Охочі відвідати презентацію онлайн-видання

Презентацію інтернет-видання «Район.Локачі» та майстер-клас з написання новин провели для активних локачан.

Захід організували 6 лютого у приміщенні Локачинської центральної районної бібліотеки. Організаторка зустрічі – головна редакторка інтернет-видання «Район.Локачі» Ірина Гоюк.

«Я хочу, щоб бібліотека була культурним осередком селища, щоб люди знали, що тут щось відбувається та приходили обговорювати актуальні питання», – розповідає директорка Локачинської центральної районної бібліотеки Людмила Мариняк.

Серед запрошених спікерок – керівниця мережі гіперлокальних ЗМІ «Район.in.ua» Наталія Пахайчук та радниця з питань комунікації Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування Олена Кузьмич.

«Мені було цікаво запросити людей, які мають багаторічний досвід у сфері журналістики. Вони могли поділитись власними спостереженнями та професійними лайфхаками з охочими працювати в журналістиці. І це дуже круто для розвитку сайту», – ділиться враженнями організаторка Ірина Гоюк.

Про значення та важливість гіперлокальних ЗМІ, про місію «Район.in.ua», реальні приклади журналістської роботи, правила написання новин, прийнятні та неприйнятні новинні заголовки розповідала Наталія Пахайчук.

Наталія Пахайчук
Наталія Пахайчук

Про те, які теми шукати в ОТГ, комунікації у сфері децентралізації та про те, як писати блоги розповіла радниця з питань комунікації Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування Олена Кузьмич.

Олена Кузьмич
Олена Кузьмич

«У нашому районі поганий інтернет. Тому доступ до онлайн-видання мають не всі. Та я вірю, що майбутнє за громадами. Після об’єднання трьох сільрад у Затурцівську ОТГ, ми вже можемо бачити, що у них з’явились ресурси, щоб реалізовувати проекти для громади. Я думаю, що Локачі теж мають задуматись про те, щоб стати центром громади. Ми маємо разом працювати для людей, заради людей», – переконаний голова районної ради Борис Ковальчук.

Борис Ковальчук
Борис Ковальчук

Нагадаємо, що Волинський Центр розвиту місцевого самоврядування, який створили за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України, допомагає громадам, які вже об’єдналися і тим, які лише планують це зробити. Програма «U-LEAD з Європою« спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Єстонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

 

 

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024