В Локачинському районі уже зареєстровано 1 випадок кору

11 Квітня 2018, 10:00
Кір 2576
Кір

Шостого квітня у жителя с.Кисилин було зареєстровано  випадок захворювання на кір. Тому попереджаємо, що в районі існує ризик поширення даного захворювання, а враховуючи епідпроцес, перші випадки захворювання можуть почати реєструватись серед осіб, які були в контакті  уже 14-15 квітня.

«Попереджаємо, що в районі існує ризик поширення даного захворювання, а враховуючи епідпроцес, перші випадки захворювання можуть почати реєструватись серед осіб, які були в контакті, уже 14-15 квітня», – інформує Локачинське районне лабораторне відділення.

Нагадуємо, що кір — одна з найбільш заразних інфекцій. Будь-яка не вакцинована людина або та, у котрої немає імунітету до кору і була в контакті з хворим, може захворіти. Кір сам по собі — дуже важке захворювання,яке небезпечне ускладненнями — отит, бронхіт, запалення легенів та енцефаліт. При цьому ліків від кору не існує. Зараження кором відбувається повітряно-крапельним шляхом навіть під час розмови.  Інкубаційний період хвороби до 21 доби, і саме в останні його дні людина стає носієм інфекції та починає виділяти вірус.

Перші симптоми кору дуже подібні до гострого респіраторного вірусного захворювання. Висока температура, кашель, нежить, біль в очах і сльозотеча. Характерне висипання з’являється на 4-5-й день хвороби. Лише лікар може оцінити стан хворого та порадити лікування чи госпіталізацію.

Єдиним захистом проти кору є щеплення. Якщо Ви або Ваша дитина не вакциновані, і підозрюєте, що могли контактувати з потенційно хворим потрібно негайно звернутись в поліклініку чи фельдшерсько-акушерський пункт для проведення щеплення.

 
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024