Кращі сорти хлібного вина колись виготовлялись на великій винокурні у селі Конюхи

01 Липня 2018, 15:00
Вино 1310
Вино

Кращі сорти хлібного вина виготовлялись колись на великій винокурні у селі Конюхи Володимир-Волинського повіту, тепер Локачинський район, яким володіла графиня Чацька.

Про це пише Олександр Буравний у своєму дослідженні, – інформує Автентична кухня Волині.

Хлібне вино – той же полугар, пінне вино – на який у 1895 році в Російській імперії наклали заборону на виготовлення практично монополізувавши виробництво.

До речі, хлібне вино – це дистилят подвійної перегонки з ячмінного, житнього або пшеничного солоду міцністю 38,5%. На відміну від коньяку або віскі, які кілька років витримуються в дубових бочках, якість хлібного вина покращують природними методами очищення: деревним вугіллям, хлібом, молоком і т. д.. Його можна пити через 3-5 днів після приготування.

Вино
Вино

 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024