День Гідності та Свободи: у Локачинській громаді відбулися памʼятні заходи

21 Листопада 2023, 20:33
Вшанування памʼяті ФОТО 159
Вшанування памʼяті

У Локачинській громаді відбулись урочисті заходи до Дня Гідності та Свободи.

Селищний голова та працівники селищної ради 21 листопада здійснили покладання квітів до Меморіалу Героїв Небесної Сотні і Алеї пам'яті. Про це пишуть на сторінці селищної ради.

Після покладання квітів в Публічній бібліотеці Локачинської селищної ради відбувся захід «Вистояли на Майдані - переможемо у війні!».

«Сьогодні наша боротьба триває, кращі доньки й сини українського народу гідно дають відсіч російському ворогові, головна мета якого — знов втягнути нас у радянщину, де вияв Гідності та Свободи був злочином. Ні світові пандемії, ні війна — ніщо не змінить нашого прагнення жити й розвиватися серед найкращих демократій світу. Заряджені гідністю та жагою свободи пам’ятаємо самопожертву Героїв Небесної Сотні, борімося та не залишимо проросійській диктатурі шансу в Україні», – пише заступник голови Локачинської селищної ради.

На заході зібрались представники селищної влади, організацій, установ селища та учні 10-А класу ОЗЗСО «Локачинський ліцей». Учасник Майдану Сергій Лінник поділився своїми спогадами про Майдан з присутніми на заході.

«Захисники України заплатили і зараз продовжують платити надзвичайно високу ціну за те, щоб гідність була першою із чеснот українців, щоб об’єднані та згуртовані, всі разом наближали Перемогу», – зазначив голова Локачинської селищної ради Іус Богдан.

Також з метою популяризації літератури про героїчне сьогодення України в бібліотеці оформили виставку-інсталяцію «Революція гідності: ціна свободи».

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024