У Локачинському районі звітують, як борються з борщівником

14 Листопада 2018, 09:50
Борщівник Сосновського 1367
Борщівник Сосновського

На Локачинщині проводять комплексні заходи, спрямовані на боротьбу з борщівником Сосновського.

Головне управління Держпродспоживслужби у Волинській області, на виконання доручення голови Волинської обласної державної адміністрації «Про здійснення в області комплексних заходів щодо боротьби з борщівником Сосновського», листа Волинської обласної державної адміністрації «Про здійснення в області  комплексних заходів щодо боротьби з борщівником Сосновського», інформує щодо здійснення комплексних заходів боротьби з борщівником Сосновського на території Волинської області станом на 10 листопада.

У Локачинському районі селищним, сільським головам були направлені листи.

На виконання заходів зібрали інформацію від сільських рад на території яких росте  борщівник Сосновського.

Зобов'язали власників та користувачів  земельних ділянок, на яких виявили борщівник Сосновського проводити заходи щодо його знешкодження.

У районній газеті «Селянське життя від  13.08.2016 року надали інформацію про небезпеку, яку причиняє борщівник  Сосновського,  правила поведінки та методи боротьби з ним.

На даний час на території Локачинського  району проводили комплексні  заходи  щодо боротьби з  борщівником Сосновського. А також провели інформаційну роботу серед населення району, надрукували статтю у місцевій районній газеті «Селянське життя» від  10.05.2018  р.  «Борщівник Сосновського»  з  висвітленням застороги щодо безпосереднього контакту з рослиною, про методи боротьби з борщівником.

Шляхом проведення робочих зустрічей з керівництвом району, з керівниками організацій (комунгосп, дорожній  відділ,  ПрАТ Волиньобленерго,  лісгосп)  проінформували про рекомендації з боротьби з  борщівником Сосновського.

Роздали картки у кількості  65 одиниць  керівникам організацій, керівникам сільськогосподарських  підприємств,  фермерським господарствам,  підприємцям, у яких  висвітлена інформація про шкоду борщівника Сосновського, про методи боротьби з ним та про надання першої допомоги при опіку борщівником.

Через електронні носії надіслали листи з рекомендаціями щодо боротьби з борщівником Сосновського.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024