Локачинська делегація долучилась до заходів на підтримку Об’єднавчого собору Української православної помісної церкви

19 Грудня 2018, 09:04
Локачани 1878
Локачани

Делегація з Локачинського району, на чолі з головою районної державної адміністрації Віктором Дудечком, долучилася до зібрання та з усіма українцями продемонструвати свою підтримку автокефалії.

Нагадаємо, що Відомо, хто очолив єдину помісну українську церкву.

На Софіївську площу також прибув Президент України Петро Порошенко, який подякував Вселенському Патріарху Варфоломію, учасникам Всеукраїнського Православного Об’єднавчого Собору та всім вірянам, які зібралися на площі перед Софійським Собором, за підтримку створення української автокефальної православної церкви, – інформує Сектор з питань внутрішньої та інформаційної політики райдержадміністрації

«Ще раз дякую усім, хто вірив у те, що це можливо, і усім, хто за це боровся, усім, хто не побоявся. Усім, хто відкинув власні амбіції для того, щоб цей день відбувся і церква була створена. Нас об’єднує розуміння, що нині вирішується велике державотворче питання. І я хочу сказати тим, хто зібрався: ви безпосередні учасники становлення української незалежної церкви. Це ви, які сьогодні прийшли на площу, які є в Храмі Святої Софії, творите українську історію, прямо тут і прямо зараз», – наголосив Глава держави.

За його словами, саме учасники цієї події понесуть по Україні добру звістку про утворення автокефальної Української православної церкви.

Слід зазначити, що призначений на сьогодні Об’єднавчий собор українських православних церков мав обрати предстоятеля нової об’єднаної церкви та затвердити її статут і назву. Лише після цього глава нової церкви отримає у Константинополі Томос про автокефалію від Вселенського патріархату.

Отож, Об'єднавчий собор обрав головою Єдиної помісної церкви України єпископа УПЦ КП Епіфанія. До слова, всього у соборі брали участь 190 осіб. Найбільше делегатів було від УПЦ Київського патріархату: 42 архієреї, кожен із одним священиком і одним мирянином, тобто 126 осіб разом. Від Московського патріархату прийшло 30 осіб, а від Української автокефальної православної церкви - 36.

Відтак, Петро Порошенко представив новообраного предстоятеля Української Помісної Православної Церкви Митрополита Київського та всієї України Епіфанія та повідомив, що на початку січня 2019 року у Стамбулі новообраний Предстоятель отримає Томос від Вселенського Патріарха Варфоломія.

«Ми за цей рік ще більше переконалися, що Помісна Церква – запорука незалежності. Державна мова – запорука єдності. А сильна армія – запорука миру. Ми точно переможемо», – додав Петро Олексійович.

 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024