Поціновувач старовини показав римські монети, які знайшов на Локачинщині

16 Лютого 2019, 10:17
Монети 9030
Монети

Один із жителів району, який давно захоплюється історією та археологією, продемонстрував свої цікаві знахідки.

Зі слів чоловіка, знайдені артефакти свідчать про зв'язок наших предків з потужною державою стародавнього світу. Цікаво, що до наших днів динарії із зображеннями імператорів Стародавнього Риму (Антонія Пія та його дружини Фаустіни Старшої, Адріана, Веспасіана, Луція Вера тощо) збереглися в майже ідеальному стані. Хоча чеканились такі монети в примітивних умовах майже дві тисячі років тому.


1










 

Коментарі
16 Лютого 2019, 15:48
Мародерами знищена ще одна сторінка нашої історії.
17 Лютого 2019, 01:47
Не несите чушь!Не уничтожена страница,а спасена-от сельхозтехники,от удобрений,от воздействия природных факторов...
17 Лютого 2019, 02:08
Богданчик, ни пиши дурню, бо будеш плакати крокодилячими сльозами
17 Лютого 2019, 12:10
Також займаюсь пошуками...і часто копаю на поселеннях черняхівської культури.<br/>Переорані поля з черняхівською культурою неодноразово...та і власника полів питав за дозвіл на пошуки,мені дозволили,межу закону не переступаю<br/>Якщо відповідним структурам байдуже на збереження таких історичних місць це не моя проблема.<br/>Посилаються на відсутність коштів на розкопки....я проводю пошук за власний рахунок і врятував від с/г техніки та мін добрив не один десяток речей з різних культур.<br/>Речі не продаю,для мене це історія.<br/>І дай Боже сил тим хто так же робить
17 Лютого 2019, 18:32
Он скільки повилазило. Нищать археологічні памятки, але з найкращими намірами. Риють, як свині, видирають до колекцій і на продаж, але з ідеалістичних міркувань. Раз держава не дбає - треба знищити самим. Чесне слово - копачі бурштину і губителі карпатських лісів набагато порядніші. Вони хоча б альтруїстів із себе не корчать. Особливо зацікавив грізний &quot;сстон&quot;. Крокодил &quot;плаче&quot; під час їжі. Але я &quot;сстонами&quot; не харчуюсь і плакати від кожного мародера нашої минувшини не збираюсь.
17 Лютого 2019, 19:44
Богдане, все правильно.Я вас підтримую.Нехай&quot; чорні археологи&quot; бояться, бо вони будуть плакати. За все у свій час приходиться платити. Предмети минувшини дуже мстиві.
17 Лютого 2019, 19:45
Богдан,это пустословие.Кто копает курганы это одна вещь,а поля это совсем другое.И на полях народ ищущий,много чего сохранил.И не беда что не в музеях,вы ведь не гарант того,что властьимущие это не продадут из музеев.Нет,вы не гарант.И уничтожение,это когда артефакт переплавите.Но можно оставить и копии,рисунки и письмо.И это уже не утрачено.Можно говорить много,но ваши суждения не обоснованы.Я вам пишу пример.Вы педофил ? Вы скажете что нет.Я скажу вам что вы живёте в городе,вы ответите что да.Но в городе наверняка имеется 1 педофил.А поскольку вы из того города,значит вы педофил тоже.Так получается ?Я вам загустил краски что бы вам дошло ваше обвинение копарей.
18 Лютого 2019, 15:00
Ось це Романе і називається пустослів'ям, або, якщо говорити красиво - софістикою. У тому й біда, що оці копачі не зберігають інформацію, а нищать її. Навіть, не бажаючи того. Фіксацію предмету вони роблять? Ні. І не роблять багато чого з того, що роблять фахові археологи. Предмети старовини, вони копають, як картоплю. Коли у вас проблеми з апендиксом, ви йдете до хірурга, з зубами - до стоматолога. Ковалю (навіть - дуже хорошому) своє здоров'я не довірите, чи не так? То чому ж вважаєте, що рятувати минувшину можна без спеціальних знань. Якщо знайти якусь рідкісну книгу і вирвати з неї шмат паперу, це не буде її врятуванням. Втім, для локачан, що хочуть зробити щось хороше, я розлогий текст напишу у себе на сторінці в &quot;Фейсбуці&quot;. Заодно вкажу, які норми права при цьому порушуються. Бо, на щастя копачів, менти у нас в країні ліниві, але, сподіваюсь, так буде не завжди.
Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024