Скільки громад Локачинського району перейшли у ПЦУ

13 Квітня 2019, 16:00
Церква 2924
Церква

На Волині 33 релігійні громади офіційно перейшли до ПЦУ.

Після того, як Православна церква України отримала Томос – документ про автокефалію – від Вселенського патріархату, релігійні громади області розпочали активно переходити до православної церкви України, – повідомляють у відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Зокрема, станом на 10 квітня 2019 року 108 волинських громад прийняли рішення про перехід до ПЦУ. Найбільше – в Горохівському районі (34). Натомість у 42 громадах тривають переговори щодо переходу до ПЦУ.

Нагадаємо, що відповідно до законодавства рішення про зміну юрисдикційного підпорядкування приймається двома третинами від кількості членів релігійної громади. Опісля – відбувається перереєстрація статуту релігійних громад. В обласній державній адміністрації ці функції виконують в управлінні культури, з питань релігій та національностей. До слова, відповідна процедура має бути завершена до 31 грудня 2019 року.

Отож, наразі 33 релігійні громади області вже отримали зареєстровані статути. Відтак, офіційно змінили підлеглість і перейшли з УПЦ (МП) до ПЦУ.

Серед них громади сіл: Сусваль, Суходоли, Охнівка та П’ятидні Володимир-Волинського району, Скобелка, Шклинь, Смолява, Пірванче, Мирне, Берестечко, Марковичі, Диковини та Новостав Горохівського району, Жашковичі та Заболотці Іваничівського району, Раків-Ліс Камінь-Каширського району, Жидичин, Клепачів, Кульчин та Берестяни Ківерцівського району, Доротище, Радошин та Старі Кошари Ковельського району, Несвіч, Садів, Веселе та Радомишль Луцького району, Холопичі, та Маньків Локачинського, Красноволя Маневицького району, Мизове Старовижівського району, Бобли та Дуліби Турійського району.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024